U sklopu programa „Utorkom u dva“ predavanje: Gospodarska djelatnost udruge.

 Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu svog Info pointa za udruge nastavlja s provedbom programa “Utorkom u dva” te najavljuje slijedeći webinar na temu „Gospodarska djelatnost udruga“.

Naime, u sklopu Info pointa za udruge Zaklada Istra organizira razne informativne i edukativne sadržaje s temama koje pokrivaju uočene potrebe na terenu, a sljedeća na redu je posvećena upravo uvjetima i zakonskim obvezama pokretanja gospodarske djelatnosi u udruzi. Smije li udruga stvarati prihode gospodarskom djelatnošću? Ako smije, kako, pod kojim uvjetima?  

Naime, neprofitne organizacije nerijetko obavljaju gospodarsku djelatnost kako bi osigurale sufinanciranje projekata, pokrile kamate na kredite koji su uzeti jer nema predujmova po projektima EU, drugim riječima kako bi osigurale stabilno financijsko djelovanje a time ostvarile ciljeve radi kojih su osnovane, a to ih nažalost ne stavlja u povlašteniji porezni položaj naspram profitnih organizacija koje su osnovane sa svrhom stjecanja dobiti za svoje vlasnike. Koje gospodarske djelatnosti i pod kojim uvjetima udruge mogu obavljati te koje su obaveze prema zakonu saznati ćete na ovom webinaru.

Webinar će voditi Dora Grkavac, voditeljica financija i računovodstva u ACT Grupi. Ima bogato iskustvo upravljanja financijama neprofitnih organizacija; od financijskog planiranja, praćenja izvršenja planova pa do financijskog i menadžerskog izvještavanja. Interes pokazuje u području održive javne nabave te savjetovanju/educiranju neprofitnih organizacija i društvenih poduzeća.

Program „Utorkom u dva“ osmišljen je i pokrenut ove godine s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva na području Istarske županije.

Webinar će se održati 01.06. u utorak od 14:00 do 16:00 sati.

Više informacija možete pronaći na web stranicama Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr, prijaviti se možete putem Google obrasca u nastavku: https://forms.gle/tWZGpYHDdiZ7595E7

Za sva dodatna pitanja i upite, predstavnici Zaklade stoje na raspolaganju: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.