Susret kandidata za gradonačelnika Pule Filipa Zoričića s građanima

Posljednjih tjedan dana predizborne kampanje kandidat za gradonačelnika Filip Zoričić je prošetao po pulskim kvartovima družeći se s građanima koji su mu uputili veliki broj pitanja i komentara. Druženje je započelo u četvrtak 20. svibnja na tržnici Veruda gdje su građani u neformalnom razgovoru istaknuli problem nedovoljnog broja malih kanti za smeće te druge komunalne probleme te nedostatak visokog raslinja na Trgu kralja Tomislava. Također, zakupci na štandovima su komentirali da je mjesečni najam preskup a nadstrešnice od nekvalitetnih materijala zbog čega ne mogu zaštititi voće i povrće od sunca zbog čega im propada roba.

Sljedećeg dana, u petak 21. svibnja je u prijepodnevnim satima je pred Standom upriličeno druženje sa Šijancima, koji su iznijeli niz prijedloga za poboljšanje života u kvartu. Smatraju da bi prostor oko postojećih igrališta trebalo proširiti trim stazom sa spravama za vježbanje te rekreativnom zonom i ograđenim prostorom za kućne ljubimce. Iako u privatnom vlasništvu, smatraju da bi Grad Pula trebao nastojati da se Standa stavi u funkciju trgovačkog centra, što je bila i njezina prvobitna funkcija, jer trenutno predstavlja ruglo kvarta i grada.

Susret s mještanima Stoje i okolnih kvartova je priređeno u ponedjeljak 25. svibnja na Valkanama. Uz poštivanje epidemioloških mjera, o kojima je vođeno računa tijekom svih susreta, mnogi su se građani obratili pitanjima te komentarima vezanim uz budućnost ovoga dijela grada.