Judo klub Istarski borac uspješan na juniorskom prvenstvu Hrvatske u zagrebu

U Zagrebu je pod strogim epidemiološkim mjerama održano juniorsko prvenstvo Hrvatske. Judaši Istarskog borca na prvenstvu su nastupili sa 7 natjecatelja koji su se pokazali u dobrom izdanju. Natjecanje su okončali sa jednom naslovom prvaka i jednim viceprvaka, uz čak 3 peta i jedno sedmo mjesto.

Dani Klačar postao je prvakom Hrvatske u kategoriji do 60 kg. Dani je bio neumoljiv prema konkurenciji i sve je svoje borbe okončao ipponima prije završetka borbe. S lakoćom je stigao do finala u kojemu je bio bolji od Borne Lasića (Pinky Velika Gorica). Dani se posebno iskazao odličnom borbom u parteru kojom je dovodio svoje protivnike u velike probleme, te je zahvatom u parteru riješio i svaku dvojbu u borbi za zlato.

Na korak do zlata stigao je Jakov Benčić u kategoriji do 100 kg. Jakov je kroz čitav dan prikazivao odličan judo i stigao do finala u kojemu mu je protivnik bio Leo Herić (Pinky Velika Gorica). Finalnu je borbu dobro otvorio, ostvario prednost i u nekoliko navrata bio blizu završetka, da bi potom jednim nesmotrenim napadom omogućio svom protivniku da ipponom okonča borbu, te se morao zadovoljiti srebrnim odličjem.

Tri su pulska borca ostala za korak kratka do medalje. Mladi Paolo Krajcar dobro se nosio sa 5 godina starijom konkurencijom u kategoriji do 66 kg, u kojoj je dogurao do polufinala. Nakon toga uslijedila su 2 tijesna poraza od Nikole Vdovića (Zagreb) i Leona Đapića (Ura nage). Marko Džin i Fran Radolović bili su peti u kategoriji do 81 kg. Oba su borca nakon poraza u prednatjecanju kroz repasaž dogurali do borbi za broncu, u kojima je od Džina bio bolji Oliver Makarović (Zagreb), a od Radolovića Mate Šušić (Student Split). Radolović je u prethodnoj borbi bio bolji od klupskog kolege Davida Sokolovića koji je natjecanje okončao na sedmom mjestu. Nikola Milovanović bio je deveti u kategoriji do 66 kg.

Pred pulskim judašima je intenzivan period. Dominik Družeta idući tjedan nastupa na svjetskom prvenstvu u Budimpešti, pulske juniore i kadete očekuju nastupi na europskim kupovima, a krajem lipnja održava se i seniorsko prvenstvu Hrvatske na kojemu se od Puljana očekuju dobri rezultati.