Gradonačelnik Filip Zoričić primio najbolje ovogodišnje maturante

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić na terasi pulske Zajednice Talijana – Circolo upriličio je prijem za 13 najboljih maturanata u školskoj 2020./2021. godini i njihove ravnatelje. Prijemu je prisustvovala i pročelnica nadležnog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović.

 

„Drago mi je kada je škola na okupu, učenici i njihovi ravnatelji! Onda je to jedna posebna emocija. Od srca vam čestitam na postignutim uspjesima u srednjoj školi. Najbolji znači i najodgovorniji, ne mora nužno značiti i najsposobniji, ali ako ste najbolji imate perspektivu i čeka vas puno odgovornosti u životu. Kao maturanti imate priliku mijenjati svijet. To je jako važno. Promišljajte o tome i to vam je moj savjet kao profesora. Čestitam ravnateljicama i ravnateljima, sigurno ste ponosni na vaše učenike. Sačuvajte taj kontinuitet i obrazovanju dajte na važnosti i ubuduće“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

 

Maturantima koji ulaze u svijet rada gradonačelnik je poželio puno uspjeha, što brži pronalazak posla i uspješnu karijeru u odabranom zanimanju. Studente koje čekaju upisi na željene fakultete i daljnje obrazovanje pozvao je da se nakon završetka studija vrate u Pulu.

„Mi vas trebamo, Pula treba sve ljude, a vi mladi možete puno konkretnije, dinamičnije i na svoj način promišljati budućnost grada. Budite i dalje kritični, nemojte biti uvijek svime zadovoljni. Čuvajte sebe i svoj identitet koji je jako važan u svijetu. Ukoliko idete izvan Pule i Istre pohvalite svoj zavičaj i recite da je Pula najbolji i najljepši grad te da je u Istri predivno živjeti. Budite sretni kada to izgovarate i ponosni onime što jeste“, zaključio je gradonačelnik Zoričić.

 

Najuspješniji ovogodišnji maturanti su: Dora Berljavac iz Gimnazije, Lovro Kovačević iz Ekonomske škole, Letizia Ulika Roce i Leonardo Rojnić učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Pula, Astrid Mirković maturantica Industrijsko-obrtničke škole, Teo Vukšić iz Medicinske škole, Marko Drandić iz Srednje talijanske škole Dante Aleghieri, Miriam Glavić učenica Strukovne škole Pula, Marko Rajlić iz Škole za odgoj i obrazovanje Pula, Donata Butkovićmaturantica Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Ana Dugandžić i Matko Tepšić iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu te Lana Bedrina učenica Tehničke škole.Tom prigodom najuspješnijim maturantima gradonačelnik Filip Zoričić uručio je prigodne poklone.