PLANET SPORT NAJBOLJI NA KICKBOXING PRVENSTVU ISTARSKE ŽUPANIJE

U subotu 19. lipnja 2021. godine, u školsko-gradskoj sportskoj dvorani Pazin u organizaciji Kickboxing saveza Istarske županije (KBSIŽ) i kluba domaćina KBK Minotaur, održano je Kickboxing Prvenstvo Istarske županije 2021. za mlađe kadete, starije kadete, juniore i seniore. U disciplinama point, light i kick light, sudjelovalo je 8 istarskih klubova sa 75 natjecatelja i 162 prijave, sve poštujući stroge higijensko epidemiološke mjere propisane od Stožera Civilne Zaštite.

Unatoč teškom periodu zatvorenih dvorana i ograničenog treniranja tijekom cijelog natjecanja održavale su se vrlo kvalitetne borbe iz čega možemo i ove godine istaknuti da svi Istarski klubovi imaju vrhunske trenere i kako se u klubovima vrlo profesionalno radi. 

KBK Planet Sport proglašen za najbolji klub.

U disciplini point fight (PF), gdje se svladavanje protivnika bazira na tehnici i brzini udarca, osvojili su 18 prvih, 10 drugih i 4 treća mjesta, dok u light contactu (LC) ili tzv. „lagana borba“ koja se za razliku od pointa odvija u kontinuitetu, osvojeno je 9 prvih, 6 drugih i 1 treće mjesto.  

Rezultat rada trenera i vrijednih članova, tako se popeo na sveukupnih 27 zlata, 16 srebra i 5 bronci.

Klub je vodio 21 natjecatelja, svi su osvojili jednu, dvije ili čak tri medalje a nastupili su: Ivano Čelić, Mihael i Sandi Stenta, Ivan Udović, Moris Trbulin, Martina i Luka Grabar, Nea Vuković, Laura Ivančić, Dean Virag, Alek Kušar, Matan Katalinić, Fabian Sergo, Patrick Petrić, Borna Šarić, Niko Stojkovski, Vito Lazarić, Marin Vuletić, Tin Petrić, Noa Jaklin i David Vretenar. Najmlađi su se prvi put hrabro natjecali i u light contactu dok se od starijih boraca očekivalo da su i dalje konstantno dobri u svim disciplinama.

Prije zasluženih ljetnih praznika, trener Višković priprema još borce za odlazak na državno prvenstvo za starije kadete u PF i LC, koji će se održati 3.07. u Slunju.

Pored toga, tijekom srpnja Hrvatski kickboxing savez (HKBS) organizira još i preostalo državno prvenstvo u full contactu (FC) za juniore i seniore, te bi time bila održana sva predviđena državna prvenstva u dobnim skupinama i disciplinama za koje će ove godine biti održano WAKO Svjetsko seniorsko prvenstvo (Jesolo, Italija – 14.-24.10.) kao i Europsko prvenstvo za starije kadete i juniore (Budva, Crna Gora – 6.-14.11.)