Robert Iveta novi je predsjednik Strukovne grupe trgovine HGK – Županijske komore Pula

U HGK – Županijskoj komori Pula održana je proteklog tjedna, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera sjednica Strukovne grupe trgovine.

Predstavnici istarskih tvrtki koje obavljaju djelatnost trgovine za novog predsjednika Strukovne grupe jednoglasno su izabrali Roberta Ivetu iz tvrtke Alverde d.o.o. iz Pule. Sudjelovanjem u radu Strukovne grupe tvrtke mogu udruženo djelovati radi promicanja i zaštite zajedničkih interesa, unapređenja suradnje te rada na zajedničkim projektima uz potporu HGK kao matične institucije. Imajući u vidu najave o pokretanju postupaka za  izmjenu zakonodavstva koje se odnose na djelatnost trgovine, bitno je da se definiraju stavovi i kvalitetno zastupaju interesi istarskih trgovačkih tvrtki.

Zahvaljujući na podršci i ukazanom povjerenju za vođenje Strukovne grupe, Iveta je istaknuo kako će članovi ove strukovne organizacije u narednom razdoblju definirati aktivnosti koje se trebaju intenzivirati kako bi se što bolje iskoristila mogućnost suradnje i sinergije poslovnog sektora  s lokalnom samoupravom.

Podsjetimo, u prethodnim mandatima predsjednici Strukovne grupe trgovine HGK – ŽK Pula bili su Dalibor Brnos iz Brionke d.d. te Jadranka Vukmirović iz pulske tvrtke Maksim jet d.o.o.  Vukmirović je istaknula kako je vrlo važno povezati istarske trgovce kako bi zajednički djelovali putem Strukovne grupe na lokalnoj razini, odnosno na nacionalnoj razini putem Udruženja trgovine HGK, te je sudionicima, dio kojih je pratio sjednicu online, predstavila aktivnosti koje su se provodile.

Okupljeni predstavnici sektora trgovine raspravljali su o otežanom poslovanju u uvjetima krize uzrokovane pandemijom COVID-19, očekivanjima od turističke sezone kao i narednim aktivnostima Strukovne grupe.