Ždrijeb 31. Plava Laguna Croatia Opena odredio prve parove i najavio uzbudljive mečeve

Sinoć je održan ždrijeb 31. izdanja ATP turnira Plava Laguna Croatia Open koji je odredio parove prvog kola umaškog turnira. Već prvi poznati parovi najavljuju uzbudljive mečeve turnira koji se u Umagu igra od 18. do 25. srpnja.

Posebno zanimljiv bit će susret bivšeg top 10 igrača Lucasa Pouillea i Carlosa Alcaraza, mlade zvijezde u usponu. Bivši pobjednik Marco Cecchinato zaigrat će sa slovenskom zvijezdom Alježom Bedeneom dok će hrvatski tenisač Nino Serdarušić izaći na teren s Carlosom Tabernerom, 114. igračem svijeta. U turniru parova vrijedi izdvojiti hrvatske tenisače, braću Mateja i Ivana Sabanova, koji će se susresti s Lucasom Martinezom iz Venezuele i Artemom Sitakom s Novog Zelanda.

Turnir počinje u nedjelju 18. srpnja kvalifikacijama u kojima će zaigrati i pobjednik Road to Umag Mastersa Matija Pecotić. U danas odigranom finalu Matija je bio bolji od Bože Baruna i time izborio Wild card za kvalifikacije ATP turnira.

”Veoma smo ponosi na sve igrače koji su nastupili u prvoj seriji turnira Road To Umag. Njihove reakcije su najbolja potvrda da je ovaj koncept pun pogodak i da ćemo sljedeće godine, uz neke modifikacije, dodatno nadograditi ovu priču. Čestitam Matiji Pecotiću koji je opravdao ulogu favorita i želim mu puno sreće u kvalifikacijama za glavni turnir.” – poručio je direktor turnira Tomislav Poljak.

Kvalifikacije za glavni turnir igraju se u nedjelju  od 16,00 sati na Stadionu Gorana Ivaniševića u Stella Marisu.

Road to Umag serija od tri turnira pokrenuta je kako bi hrvatski tenisači odigrali što veći broj mečeva na domaćim terenima, a pobjednik svakog turnira plasirao se na Road to Umag Masters i time se približio jedinom hrvatskom ATP turniru.  Na Mastersu su igrali Frane Ninčević, pobjednik turnira u Karlovcu, Alen Rogić-Hadžalić, koji je slavio u Požegi i Božo Barun, koji je bio najbolji u Splitu. Njima su se pridružili Admir Kalender, Matija Pecotić i Domagoj Bilješko koji su dobili pozivnice.

U sklopu turnira u subotu ujutro održan je sada već tradicionalni četvrti po redu Hepi turnir teniskih parova, a u kojem su na terenima Umag Tennis Akademije igrali  kupci HEP Opskrbe i njihovih partnera.

Turnir Plava Laguna Croatia Open otvoren je za publiku koja u ograničenom broju može prisustvovati mečevima. U ATP zonu tijekom turnira mogu ući posjetitelji isključivo s digitalnom zelenom COVID potvrdom koju mogu dobiti i testiranjem na testnom mjestu u ATP zoni, obzirom da testiranja radi laboratorij ovlašten za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda. Ulaznice za turnir Plava Laguna Croatia Open su u prodaji na stranici www.croatiaopen.hr.

Sve informacije o turniru te mjerama pod kojima će se održati možete pronaći na www.croatiaopen.hr i na službenoj Facebook stranici turnira.