U Medulinu po prvi puta nastupila harfistica Doris Karamatić

U Medulinu se u subotu, 31.srpnja, održao nastup harfistice Doris Karamatić. Interaktivna glazbeno-humorna predstava, bila je prvi u nizu od tri glazbena i stand up događaja kojima organizatori, udruge Sakramenski, Mutila i Format žele oživjeti mali, zeleni biser u centru Medulina – ograđeno dvorište nekadašnjeg medulinskog vrtića, na adresi Katikulić 1.

 

Svojom je zanimljivom i toplom izvedbom Doris publiku zabavila i nasmijala muziciranjem klasičnih, ali i pop, rock pa čak i heavy metal skladbi te pričama i anegdotama iz života i rada glazbenika koji su poput nje odabrali klasične instrumente. Kako i sama kaže „harfa je odabrala mene, a ne ja nju, no svoj bunt, ako tako mogu reći, izražavam upravo sviranjem rocka, jazza ili heavy metala na harfi, na kojoj se može svirati apsolutno sve“.

 

I zaista, sinoć su Medulinci, kao i domaći i strani gosti, u intimnoj atmosferi za ovu priliku posebno uređene zelene površine dvorišta staroga vrtića, uživali u ovoj glazbenoj poslastici. Uz zahvale Regi elektrik d.o.o. i obrtu Elektro Percan na pomoći i podršci, članovi udruga organizatora pretvorili su zapušteni kutak dvorišta u čarobnu koncertnu kulisu, ukrasivši pozornicu namještajem i predmetima buduće etnografske zbirke koja će biti postavljena upravo u prostoru starog medulinskog vrtića – Centra Šantadur. A iznimna glazbena gošća, gotovo je sudbinski – jer kako i sama kaže da se često u životu i poslu nalazila u ulozi one koja probija led – bila je „prvo pa žensko!“, te otvorila kulturno-zabavni program „Glazba i smijeh za dušu i tijelo“ / „Music and Laughter for Body and Soul“.

 

Ostala dva događaja koji sačinjavaju ovaj program održati će se u iduće dvije subote, te 7. 08. 2021. slijedi koncert kantautorice Elis Lovrić, a 14. 08. 2021. na rasporedu je stand up show pulskog komičara Zorana Todorovića Todora. Za posjetitelje je za sva tri događaja ulaz slobodan, zahvaljujući pokroviteljstvu Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin, a obzirom i u skladu s mjerama na snazi, broj posjetitelja je ograničen pa su za dolazak obvezne prijave putem e-maila, na adresu centarsantadur@gmail.com.

 

Udruge SAKRAMENSKI, MUTILA i FORMAT

Foto: Lara Vujica