Od petka do nedjelje 1. „Medulinski filmski produženi vikend“

Ovaj će vikend, u Medulinu, od petka 20.08. do nedjelje 22.08.2021., biti u znaku dobrih filmova. Naime, po prvi će puta biti održan program „Medulinski filmski produženi vikend“, za kojega su organizatori, udruge Mutila, Format i Sakramenski, odabrali ukupno 5 filmova, kraćih i dužih, dokumentarnih i animiranih, domaćih i stranih… za male i velike ljubitelje filmova, za svakoga ponešto.

Nova je to aktivnost u prostoru Šantadura – centra baštine i održivog razvoja (staroga vrtića u Medulinu), u kojemu upravo navedene udruge od ove godine organiziraju niz raznovrsnih zabavnih, edukativnih društveno-kulturnih sadržaja za i sa mještanima općine Medulin i svim zainteresiranim posjetiteljima.

 

Nakon izrazito uspješnog programa „Glazba i smijeh za dušu i tijelo“, u sklopu kojega su Medulinci i njihovi gosti uživali u nastupima harfistice Doris Karamatić, kantautorice Elis Lovrić i komičara Zorana Todorovića Todora, ovog petka i subote će se dvorište na adresi Katikulić 1, u Medulinu, pretvoriti u pravo malo ljetno kino na otvorenom, dok će se u završnoj večeri, ove nedjelje, filmske projekcije održati na lokalitetu Arheološkog parka Vižula (u šumici na ulazu, kod info punkta).

U nastavku program 1. „Medulinskog filmskog produženog vikenda“, koji se odražava pod pokroviteljstvom Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin. Ulaz je slobodan za sve tri filmske večeri, a kako je broj posjetitelja sukladno Covid mjerama ograničen, prijave za dolazak su obavezne, putem e-maila na adresu centarsantadur@gmail.com.

 

Sve tri večeri projekcije započinju u 20 sati, a na rasporedu su za prvu filmsku večer u Centru Šantadur, u petak, 20.08.2021., dva zanimljiva dokumentarca:

„Kino otok“ redatelja Ivana Ramljaka, Restart produkcija i distribucija, kratki je dokumentarac (35 min) teme zanimljive za svaku “malu” sredinu, o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u malim mjestima na hrvatskim otocima.

Slijedi „Funne, djevojke koje sanjaju more“ (77 min), redateljice i scenaristice Katie Bernardi, hrvatsko talijanska koprodukcija, Restart distribucija – genijalni, smiješni, inspirativni dokumentarac o dvanaest 80-godišnjih “djevojaka” iz zabačenog talijanskog planinskog sela koje odlučuju prkositi reumatizmu, strahovima i ekonomskoj krizi i otići na more po prvi put u životu – i to u Hrvatsku! Ono što čine ne bi li ostvarile svoj san i naum, priča je koja zaslužuje biti ispričana i zasigurno će oduševiti gledatelje jer zaista osvaja na prvu.

U subotu, 21.08.2021., nastavljamo s druženjem u dvorištu staroga vrtića u Medulinu, u Centru Šantadur, i to sa super crtićem za djecu koji je sinkroniziran na hrvatski jezik,

„Mali Bigfoot“ (92 min), Blitz distribucija, je priča o trinaestogodišnjem Adamu koji kreće u potragu za svojim davno izgubljenim ocem, a ubrzo otkriva nevjerojatnu tajnu… da mu je otac ni više ni manje nego legendarni Bigfoot!

Za treću i završnu večer 1. medulinskog filmskog produženog vikenda, u nedjelju 22.08.2021., lokacija filmskih projekcija je poluotok Vižula u Medulinu. Tako blizu, a opet, daleko od vreve i gužve, borova šumica na ulazu u Arheološki park idealna je lokacija za ljetno kino pod zvijezdama. Prvi na programu je kratki dokumentarni film redatelja Branka Vilusa, Restart produkcija i distrubucija – „Sol, maslina, kamen“ (21 min), koji govori o skrivenom kutku samo par kilometara udaljenom od turističkog središta, negdje u Hrvatskoj… turističkoj zemlji koja je u zenitu sezone spremna na sve opcije za brzu zaradu. Tema je svakako zanimljiva i za ljude u našoj zajednici, odnosno podneblju u kojemu i sami živimo – u najturističkijoj općini u Hrvatskoj, kako općinu Medulin znaju nazivati.

Slijedi „Ukradena princeza“ (85 min), Blitz distribucija, dugometražni animirani film za djecu, sinroniziran na hrvatski jezik. Veličanstvena priča o hrabrim vitezovima, prekrasnim princezama i čarobnjacima, koja će nam pokazati da je ljubav jača od bilo koje magije. Ruslan i Mila, protagonisti su avanture koja će začarati i zabaviti i male i velike filmoljupce… i sve one koji vjeruju da ljubav na kraju, uvijek pobjeđuje.