OTVORENO MAĐARSKO PRVENSTVO U PODVODNOJ ORIJENTACIJI I ŽUPANIJSKO PRVENSTVO U DALJINSKOM PLIVANJU PERAJAMA

Natjecatelji RSK “Mladost” Medulin i KPA “Uljanik” Pula su u sklopu priprema za Europsko prvenstvo sudjelovali su na Otvorenom prvenstvu Mađarske u podvodnoj orijentaciji. Na natjecanju su sudjelovali juniori Ema Ivetić i Luka Bohač te seniori Robert Čupev i Lea Ikić Čupev. Plivale su se sve discipline, MONK u paru, Team Event te pojedinačne 5 Points, M Course, Parallel Course i Star.

Prva je na redu bila disciplina sa čitanjem karte koja se pliva u paru, u juniorskoj mješovitoj konkurenciji nastupili su Luka Bohač i Ema Ivetić te su osvojili prvo mjesto dok su u ženskoj seniorskoj konkurenciji nastupile reprezentativke Lea Ikić Čupev i kolegica iz SRD “Viševica” Fužine Saša Miloš koje su isto osvojile odlično prvo mjesto.

Junior Luka Bohač je u disciplini Star bio sedmi, a u disciplini 5 Points četrnaesti.

Juniorka Ema Ivetić je u disciplini M Course bila deveta, u disciplini 5 Points četvrta dok je u disciplini Star pobijedila.

Seniorka Lea Ikić Čupev je u disciplinama 5 Points, Star i  M Course bila četvrta.

Senior Robert Čupev je u disciplini M Course bio sedmi, u disciplini Star četvrti, u disciplini Parallel Slalom šesti dok je u disciplini 5 Points bio peti.

U grupnoj disciplini nastupila je ženska reprezentacija Hrvatske u sastavu Saša Miloš, Lea Ikić Čupev, Ema Ivetić i Iris Despotović te su doplivale do sigurnog prvog mjesta. Muška ekipa u sastavu Luka Bohač, Robert Čupev i Patrick Liker došla je do četvrtog mjesta.

 Na županijskom prvenstvu u daljinskom plivanju perajama koje je održano u Medulinu nastupili su klubovi: RSK “Mladost” Medulin, RK “Centar” Medulin, KPA “Uljanik” Pula i RSK “Boškarini” Pula.

Među seniorima i juniorima prvi je na cilj stigao Luka Bohač dok je kod seniorki pobijedila Ema Ivetić. Prva među juniorkama bila je Martina Pekica, dok je Toni Pekica završio na prvom mjestu među mlađim juniorima. U kraćem maratonu među kadetkinjama prva je bila Barbara Matika, a među kadetima Leon Kolar. Među mlađim kadetkinjama pobijedila je Dora Komparić dok je među mlađim kadetima prvi bio Lucas Kolar. U kategoriji starijih početnika prvi je bio David Reljanović, a među starijim početnicama Lena Živković. Među mlađim početnicama pobijedila je Emi Metikoš Crevatin, a među mlađim početnicima Jakov Ritoša.

Sva natjecanja bila su moguća zahvaljujući Sportskoj Zajednici Općine Medulin, Ronilačkom Savezu Istarske županije kao i svim sponzorima i donatorima.

Ove subote dio natjecatelja putuje na Europsko prvenstvo u podvodnoj orijentaciji koje se održava u gradu Viljandi u Estoniji od 23.-29.08. Na prvenstvo putuju natjecatelji koji su otplivali normu za ulazak u seniorsku ili juniorsku reprezentaciju, a to su iz Istarskih klubova juniori Ema Ivetić i Luka Bohač te seniori Lea Ikić Čupev i Robert Čupev koji nažalost zbog poslovnih obaveza neće putovati.

Od rujna RSK “Mladost” Medulin i KPA “Uljanik” Pula upisuju sve nove zainteresirane članove u školu plivanja te u školu plivanja perajama.

Svi zainteresirani za plivanje i ronilačke sportove mogu se javiti na broj telefona 091/5168-528 (Lea Ikić Čupev).