Uspješno održan 1. „Medulinski filmski produženi vikend“

Prošlog je vikenda, od petka 20.08. do nedjelje 22.08.2021., u Medulinu uspješno održan program pod nazivom „Medulinski filmski produženi vikend“. Tijekom tri večeri, udruge Mutila, Format i Sakramenski organizirale su projekcije ukupno 5 filmova na otvorenom, na dvije zanimljive lokacije kako mještanima tako i posjetiteljima, odnosno domaćim i stranim gostima.

 

Prvo „kino na otvorenom“ u Medulinu, u kojemu su posjetitelji mogli uživati u prve dvije večeri programa, dvorište je staroga vrtića u Medulinu – Centar Šantadur, u kojemu se prethodne tri subote po prvi puta održao izrazito uspješan program „Glazba i smijeh za dušu i tijelo“, a u sklopu kojega su se medulinskoj publici predstavili harfistica Doris Karamatić, kantautorica Elis Lovrić i komičar Zoran Todorović Todor.

 

U Centru Šantadur u petak, prvog dana „Medulinskog filmskog produženog vikenda“, održane su projekcije dva zanimljiva dokumentarca: „Kino otok“ redatelja Ivana Ramljaka, Restart produkcije i distribucije, te „Funne, djevojke koje sanjaju more“, redateljice i scenaristice Katie Bernardi, hrvatsko talijanska koprodukcija, također Restart distribucija. U subotu je na istoj lokaciji održana projekcija filma „Mali Bigfoot“, Blitz distribucija u kojemu su podjednako uživali mali i veliki posjetitelji.

 

Treća je kino-večer održana na lokalitetu Arheološkog parka Vižula, gdje su udruge organizatori prethodno filmskoj projekciji istoga dana organizirale edukativne i kreativne radionice za djecu te edukativne vođene šetnje za zainteresirane posjetitelje. Prvi je u šumici na poluotoku Vižula, koja se potvrdila idealnom lokacijom za ljetno kino pod zvijezdama, prikazan kratki dokumentarni film redatelja Branka Vilusa, Restart produkcije i distrubucije – „Sol, maslina, kamen“, a potom dugometražni animirani film, sinkroniziran na hrvatski jezik, „Ukradena princeza“, Blitz distribucija. Tom pričom o hrabrim vitezovima, prekrasnim princezama i čarobnjacima, koja je začarala i zabavila okupljene filmoljupce svih generacija uspješno je završen 1. „Medulinski filmski produženi vikend“.

 

Pokrovitelji, Općina Medulin i Turistička zajednica općine Medulin, svojom su financijskom i logističkom podrškom omogućili da mali i veliki zaljubljenici u filmove u medulinskim kinima na otvorenom i pod zvijezdama uživaju besplatno. A mještani i njihovi gosti svojim su dolaskom na sve tri filmske večeri te uživanjem u odabranim dokumentarnim i animiranim filmovima pokazali da je ponuda ovakvog kulturnog i zabavnog sadržaja u Medulinu više nego dobrodošla.

 

 

Udruge MUTILA, FORMAT I SAKRAMENSKI