PH TRIATLON 2021 – M.Gojko, J.Maričić, N.Matas prvaci Hrvatske

Prvenstvo Hrvatske u štafetnom triatlonu (10.9.2021) i Prvenstvo Hrvatske u akvatlonu, supersprint i sprint trialonu (11.9.2021) održalo se na zagrebačkom Jarunu u organizaciji triatlon kluba Maksimir.

Veliki broj štafeta i natjecatelja iz Tk Pula nastupilo je na završnom natjecanju 2021. sezone. Očekivanja su bila velika, naposljetku su i ispunjena, a kojim redom, pročitajte u nastavku.

Seniorska štafeta u sastavu Tea Miloš, Luka Paliska, Monika Bartol i Niko Matas osvojila je brončanu medalju u apsolutnoj kategoriji.
Kadetska štafeta Paula Petech-Zudicich, Josip Maričić, Milica Gojko, Andrea Dravec osvojila je srebrnu medalju, a štafeta u sastavu Tia Dujković, Nino Matas, Katia Udovičić i Dominic Šeperović stigla je kao 5.u cilj.

Nakon štafetnih utrka, sljedeći dan na rasporedu su bile pojedinačne utrke koje su nam donijele raznovrsna odličja.

U akvatlonu imali smo dva predstavnika Ariana Draveca i Stefana Gojka. Odradili su odlične utrke i završili na 5. (Arian) i 7.mjestu (Stefan).

U supersprint utrkama bilo je posebno zanimljivo. U kategoriji U13, Milica Gojko osvojila je zlato, Tia Dujković srebro, dok su Katia Udovičić i Chiara Percan ušle u cilj kao 7. i 11.
U kategoriji U15 naša Paula Petech-Zudicich završila je utrku na 9.mjestu.
Dečki nisu ništa zaostajali za curama te su osvojili također prva dva mjesta u kategoriji U13. Josip Maričić osvojio je zlatnu, a Andrea Dravec srebrnu medalju.
U15, Dominic Šeperović završio je kao 10., Borna Šugar 12., i Viktor Krleža kao 13.

U apsolutnoj supersprint utrci (spojene kategorije U13 i U15), veliko iznenađenje priredila je Milica Gojko koja je pobijedila sve iz svoje U13 kategorije i veliku većinu starijih triatlonki iz U15, te završila utrku na 2.mjesto osvojivši srebrnu medalju zlatnoga sjaja.

Niko Matas dokazao je na kraju sezone da je forma odlično tempirana te je na zadnjoj sprint utrci još jednom pokazao svoju dominaciju.
Nakon što je uz pomoć kolega u štafetnoj utrci osvojio brončanu medalju, dan poslije osvojio je zlatnu medalju u kategoriji U19 i okitio se titulom Prvaka Hrvatske.
U juniorskoj kategoriji ostvareno vrijeme donijelo mu je srebrnu medalju, a u apsolutnoj kategoriji brončanu medalju.

Za kraj ostavili smo možda i najveću pobjedu sa ovog natjecanja.
Filian Fabris naš je natjecatelj koji je na Prvenstvo Hrvatske ušao sa pozivnicom zbog ostvarenih rezultata tijekom sezonskih utrka.
Zadnju utrku sezone odradio je najbolje što je mogao, ali jedan detalj će zauvijek ostati u sjećanju natjecatelju iz Tk Sisak koji je zadnji dio trkačkog segmenta odradio u velikim bolovima. Filian je primijetio da je natjecatelj u problemima te mu je nesebično prišao i pomogao mu da završi utrku. Ne samo da mu je pomogao završiti utrku, nego ga je zadnjih 10m pustio da prođe ispred njega kako bi usprkos velikoj boli ipak ostvario bolji plasman nego što je trebao. Kažu da je ljudskost osobina koja izumire, ali sudeći po spomenutom činu Filian se ne slaže sa time.