Nogometaši iz Special Power League gostovali u Medulinu

Special Power League (SPL) je sportska liga za djecu s teškoćama u razvoju, osnovana 2018. godine, pokrenuta od strane Udruge ‘Akademija zdravog življenja’, a pridružili su joj se Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada Mateo Kovačić, Udruga SILab, Udruga ‘Veliko Srce’ iz Koprivnice, Udruga ‘Pogled’ iz Nedelišća, Udruga za Downov sindrom 21 Split, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Centri za odgoj I obrazovanje iz: Rijeke, Osijeka, Čakovca, Velike Gorice, kao i nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva.

U subotu su u poluvremenu utakmice Medulin – Veli Vrh nogometaši nogometnih klubova Hajduk, Osijek, Slaven Belupo i  Sloga raspucavanjem penala pokazali svoje nogometno umijeće, a  načelnik Ivan Kirac i predsjednik NK Medulin Bruno Radošević uručili su poklone  svim klubovima i organizatorima. Bruno Radošević nije krio oduševljenje gostovanjem  SPL u Medulinu najavivši suradnju s njima u organizaciji  kampova za djecu, načelnik Kirac je također pozdravio dolazak  SPL u Medulin istaknuvši da Općina Medulin  podržava i sportske aktivnosti i rad s djecom, te da podupire i rad brojnih udruga za djecu s poteškoćama. Ulaganja  u djecu i mlade  uvijek će biti prioritet Općine.

Organizator Dario Jagić se zahvalio Nogometnom klubu, Brunu Radoševiću, Općini Medulin i Načelniku Općine Medulin na prilici da prezentiraju svoj rad. Obzirom na odličnu klimu i  postojeću sportsku infrastrukturu naveo je kako vjeruje da će uz pomoć  Općine Medulin i Arena Hospitality Grupe biti moguće organizirati još niz turnira SPL-e u Medulinu.