Posebna regulacija prometa zbog održavanja atletske utrke 3. Pula Marathon supported by Visualia

U Puli, 18. rujna s početkom u 20 sati održat će se sportsko-rekreativna atletska utrka 3. Pula Marathon supported by Visualia koja se sastoji od tri utrke.

Utrke su natjecateljsko–rekreativnog karaktera otvorene za profesionalne i rekreativne trkače s time da su sva pravila utrke usklađena s pravilima Svjetske atletske federacije i Hrvatskog atletskog saveza.

 

Utrke će se održati uz pridržavanje svih mjera koje je preporučio Stožer civilne zaštite Istarske županije, kao što je mjerenje tjelesne temperature, držanje distance i ostalo, a napravljen je i razdvojeni start kako bi se stvarale što manje gužve. Raspored za start pojedine utrke je kako slijedi:

– 20.00 – Polu maraton powered by Hidra ISO (21km),

– 20.05 – Pokreni 5 powered by Grawe (5km),

– 20.20 – Pulska X-ica (10 km).

Od strane organizatora bit će osigurani redari na potrebnim lokacijama uz fizičke prepreke i privremenu prometnu regulaciju koja će biti provođena u suradnji s Prometnom policijom  policijske postaje Pula.

Za potrebe organizacije 3. Pula Marathona supported by Visualia u subotu 18. rujna 2021. u vremenu od 19.00 – 22.30 sati vrijedit će posebna prometna regulacija te će promet biti zatvoren  na sljedećim prometnicama:

  • od 19.00 sati Istarska ulica i Šetalište Nella Milottija (uspon uz Valerijn park)
  • od 20.00 sati  Istarska ulica – Flavijevska ulica – Trščanska ulica – Ulica. 43. Istarske divizije – Partizanski put – Ulica Starih statuta – Ulica 119 Brigade – Riva – Flaciusova ulica – Danteov Trg -Laginjina ul. – Giardini – Carrarina ul.– Amfiteatarska ulica
  • Laginjina i Giardini su otvorene za promet, ali neće prometovati  autobusi.

 

Osim gore navedenih prometnica, zatvorit će se djelomično i kratkotrajno prilazne ceste na križanjima i to samo u trenucima dok trkači prolaze: Kolodvorska, Splitska, Ravenska, Vitasovićeva, Mutvoranska, Kastavska, Benčićeva, Buzetska, Radnička, Vodovodna, Put za groblje, Sv. Ivana, Dubrovačke bratovštine, Kandlerova, Castropola, Istarska ul, Dalmatinova ul., Ul. Vitomira Švalbe, dio Laginjine ulice (između Dobriline i Anticove) i skretanje iz Dobriline na Narodni trg. Dok će se prometnica Anticova ulica (kod INK) do križanja s Leharovom ulicom promet odvijat jednim prometnim trakom.

Tijekom utrke biti će omogućen prelazak prije navedenih prometnica na raskrižjima sukladno dozvoli prometne policije i službenih osoba na stazi, u trenucima kada u blizini nema trkača.

Javni prijevoz Pulaprometa prometovat će prema privremenoj prometnoj regulaciji u dogovoru s prometnom policijom, a policija i redari će na trasi pojačano nadzirati promet. Mole se vozači za pojačan oprez, strpljenje i razumijevanje.