SVE O MUŠKARCIMA i HINKEMANN na daskama INK

 

INK Vas poziva!

U utorak, 21. rujna u 20 sati SVE O MUŠKARCIMA za ljubitelje dobre komedije

***

U petak,  24. rujna u 20 sati HINKEMANN 

Dugo očekivana hit predstava na daskama INK

U utorak, 21. rujna u 20 sati

SVE O MUŠKARCIMA         

iz produkcije Teatra Gavran, Zagreb

AUTOR: Miro Gavran
REDATELJICA: Mladena Gavran

IGRAJU: Vedran Komerički, Tomislav Krstanović, Rade Radolović

Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga. Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred nama prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti.

U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci su odlučili pružiti vam istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća. Brzi dijalozi, te izmjena dramskih i humornih pasaža karakteristika su ovog teksta koji pruža velike mogućnosti za glumačke transformacije.

 

Trajanje: 100 minuta

 

 

U petak 24. rujna u 20 sati

HINKEMANN               

Iz produkcije   Zagrebačkog kazališta Mladih

AUTOR: Ernst Toller
REDATELJ: Igor Vuk Torbica

IGRAJU: Rakan Rushaidat, Mia Melcher, Frano Mašković, Doris Šarić Kukuljica, Dado Ćosić,  Petar Leventić, Jasmin Telalović, Vedran Živolić, Marica Vidušić, Nadežda Perišić Radović, Milivoj Beader, Milica Manojlović, Ozren Grabarić

„Spoznali smo“, napisao je nekom prilikom slavni njemački pisac i dramatičar Ernst Toller, „da nas tišti dvostruka nevolja: nevolja dana ljudskim životom i nevolja dana nepravdom društvenog sistema.“ U tome se, rekli bismo, do danas ništa nije promijenilo, jer i malograđanski, nacionalni kapitalizam njegova doba i neoliberalni režimi današnjice zadiru čovjeku (sasvim neopravdano) u puki život i tamo, a što bi drugo i mogli, izazivaju ili produbljuju nevolje. Upravo ta dvojnost nevolje najzornije dolazi do izražaja u Tollerovoj tragičnoj tročinki „Hinkemann“ (Der deutsche Hinkemann, 1923), što je kritička i znanstvena recepcija dijelom svrstava u sam kraj njegove ekspresionističke dramatike, dok drugim u njoj traži prve značajke radikalno realističke „nove stvarnosti“, što je svakako važno za povijesnu klasifikaciju, dok će za realnost biti prilično svejedno gura li autor pred njezine iskežene očnjake ekspresionističko ili realističko zrcalo. Jer nevolja ostaje nevolja, a ono što je snašlo i snalazi ratnog invalida Eugena Hinkemanna, nevolja je u najboljoj maniri gore navedene dvostrukosti. U ratu metak mu je odnio muškost, u miru kriza mu je, kao i tolikima drugima, odnijela egzistenciju, okolina ga mahom iskorištava ili u najmanju ruku slabo razumije (svejedno jesu li u pitanju obitelj, tobožnji prijatelji ili stranački drugovi), a on, da prehrani sebe i nevjernu ženu, ne samo da se mora baviti čovjeka nedostojnim poslom, nego baveći se njime gazi i vlastite najintimnije ideje i ideale. Predstava je dobila niz nagrada na eminentnim festivalima u RH i regiji te Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini i najbolju glavnu mušku ulogu 2016. godine.

Boris Perić

U predstavi se koristi stroboskopsko svjetlo!

 

Trajanje: 135 minuta s pauzom