Održana 3. Izvještajna sjednica Skupštine Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije

Osam od ukupno devet zastupnika Skupštine Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije okupilo se u utorak, 28. rujna 2021. u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije na 3. Izvještajnoj sjednici Skupštine Kluba.

 

Uz statutarne izmjene koje su bile glavni povod okupljanja, predsjednik Zlatko Kuftić najavio je i skorašnju Svečanu sjednicu Skupštine povodom 10. godišnjice Kluba, koja će biti održana u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa.

 

Iskoristio je priliku uputiti čestitke Radenku Družetiću na uručenoj nagradi za sportaša 2020. godine u kategoriji osoba s invaliditetom, a tom je prilikom u ime Udruge slijepih Istarske županije dodijelio i zahvalnicu Feruciu Lazariću, koji svojim planinarskim pothvatima kontinuirano daje značajan doprinos razvoju sporta i rekreacije kada je u pitanju populacija slijepih.

 

Osim što je nedavno izdao drugu knjigu “Na drugi način lijepo”, Lazarić je u rujnu 2020. propješačio 1100 kilometara dugu planinarsku trasu od Dubrovnika do Rta Kamenjak za ukupno 54 dana.