Održana edukacija učenika OŠ Divšići o pristupu i pratnji slijepim osobama

Edukaciju učenika Osnovne škole Divšići o pristupu i pratnji slijepim osobama, a u sklopu programa “Od malih nogu” održao je predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftić u petak, 15. listopada 2021. u prostorijama škole, povodom Međunarodnog dana bijelog štapa i 70 obljetnice Udruge slijepih Istarske županije.

 

Uz demonstraciju tiflotehničkih pomagala koje slijepima služe u svakodnevnom životu, učenici su sa zanimanjem slušali o svijetu osoba s oštećenjem vida, na njima pristupačan način. Imali su prilike i postavljati pitanja, na koja je predsjednik Kuftić rado odgovarao, upoznavajući ih pritom o situacijama i sa kojima se slijepe osobe ih dana u dan susreću.

 

Edukacije se provode u sklopu dugogodišnjeg programa Udruge “Zaštita i unaprijeđenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji” te programa “Inovativnim oblicima volontiranja do razvoja novih kompetencija”, a financirana je od strane istarskih gradova i općina te Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.