Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Općina Medulin već niz godina zajedno sa svojim mještanima obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje.

Tridesetogodišnjica tog dana obilježila se ove godine kod Bunara na pomerskoj Placi,  u centru ovog naselja općine Medulin, iz kojega je u Domovinski rat otišlo najviše dobrovoljaca, čak 30 hrabrih muškaraca.

Načelnik Ivan Kirac  istaknuo je kako je od tih je dana ponosa i slave prošlo upravo toliko – točno trideset godina, te  iako je  upravo te 1991. rođen, svjestan je  da svim našim braniteljima, svima koji su se borili i dali živote za svoju / za našu zemlju, trebamo danas i uvijek biti zahvalni i svjesni da bez njihove hrabrosti i žrtve danas ne bi bilo Hrvatske. 

Načelniku Ivanu Kircu pridružili su se pripadnici 119. brigade Hrvatske vojske, pripadnici DVD-a Medulin, vijećnici općinskog vijeća, predstavnici mjesnih odbora te brojni mještani Općine Medulin.

Zapaljene su svijeće i lampioni svima njima u čast, te je minutom  šutnje odana počast braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, posebno Vukovara, čiji je otpor napadima i opsadi utihnuo 18. studenog prije trideset godina