Programi za djecu u Parku grada Graza, zvjezdano nebo duž Ulice Sergijevaca i klizalište otvoreno za sve

Na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u povodu predstojeće manifestacije „Advent u Puli – L’Avvento a Pola“ predstavljen je program koji će Puljane i sve njezine posjetitelje uveseljavati od 27. studenog do 31. prosinca.

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović javnosti je predstavila itinerar gradskih programa i uvedene novine. Na Giardinima će biti bogata ugostiteljska ponuda, kao i na Portarati  na kojoj će se održavati promenadni koncerti. Giardini i Ulica Sergijevaca bit će ozvučeni prigodnom blagdanskom glazbom, a Ulicu Sergijevaca krasit će i posebno osvjetljenje, zvjezdano nebo. Na Danteovom trgu održat će se glazbeni i gastro programi dok je za najmlađe rezerviran čitav Park grada Graza u kojemu će biti postavljeni mnogobrojni ukrasi, kućica Djeda Mraza, zabavni park, mala pozornica za programe i vrtuljak. Na Forumu će biti postavljeno klizalište s ograničenim brojem posjetitelja, bez covid potvrde. Cjelokupnu lokaciju zaokružit će veseli vlakić i električno vozilo koje će besplatno prometovati u centru; od Gradske knjižnice i čitaonice Pula, preko Giardina, Danteovog trga i Flaciusove do prvotne stanice. Održat će se više od 80 programa od kojih i tradicionalni i novi u Istarskom narodnom kazalištu, Advent u Katedrali i Doček Svetog Nikole na Bunarini.

Direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj dodala je da je Turistička zajednica uključena u sufinanciranje, ali i promociju manifestacije čime se namjeravaju privući i strani posjetitelji, osobito jer se većina programa odvija na otvorenom.

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić zahvalio je na organizaciji i pozvao građane da nakon potpore manifestaciji „Dođi u grad! – Vieni in città!“ nastave s dolaskom na programe u sklopu Adventa u Puli. Budući da je Advent raspoređen na više lokacija, uz tematski jasnu poruku, naglasio je važnost pridržavanja propisanih epidemioloških mjera.

„Sukladno preporuci i dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, doček Nove godine neće se održati, no zasigurno ima mnogobrojnih prilika za susretanje u centru grada“, zaključio je gradonačelnik Zoričić.

 

Cjelokupni program bit će dostupan na stranici www.adventupuli.hr koja će se svakodnevno ažurirati.