U POMERU I VINTIJANU U TIJEKU SU RADOVI NA UREĐENJU PROMETNICA

U Općini Medulin  nastavlja se ulaganjima u gradnju i održavanje cestovne infrastrukture, pa su u tijeku radovi na izvanrednom održavanju spojne  ceste između pomerskog groblja i  zaobilaznice.

Asfaltira se dvosmjerna  prometnica  širine 5 m, a iako je njena dužina 141 m, ona će značajno olakšati pristup mještanima mjesnom groblju te naseljima u blizini.

 

Radove izvodi pulska Cesta d.o.o.,  radovi se odvijaju sukladno građevinsko prometnom projektu tvrtke Via ing d.o.o.,  njihova je ukupna vrijednost  gotovo 220 tisuća kuna, a trebali bi biti dovršeni za desetak dana.

 

Načelnik Ivan Kirac naglasio je kako  ova prometnica, iako  dužinom mala, predstavlja znatan doprinos  sigurnosti prometovanja, obzirom da će mnogi mještani i njihovi gosti koristiti upravo nju za  dolazak u Pomer.

 

 

Osim u Pomeru, radovi se izvode i u Vintijanu te se nastavlja druga faza  izgradnje  prometnice s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom. Vrijednost radova na izgradnji prometnice je  511.000,00 kn, radove izvodi  tvrtka iz Vintijana Tibra d.o.o.   uz stručni nadzor Koning projekta  iz Pule.

 

Zbog specifičnog terena, izgradnju prometnice prati izgradnja potpornih zidova,  te je upravo u tijeku izgradnja  zida  u vrijednosti  gotovo 550.000,00 kn, a radove izvodi  tvrtka Iza duge d.o.o.

 

Načelnik Ivan Kirac naglasio je da su radovi na izgradnji prometnice  nastavljeni nakon turističke sezone, te da se zbog strmog  terena radi o vrlo kompleksnim radovima, koje prati izgradnja potpornog zida. Nakon obilaska radova  Načelnik se zadržao se u razgovoru s mještanima Vintijana koji su  izrazili zadovoljstvo  s izvođenjem predmetnih radova, te su zatražili od načelnika nastavak uređenja Vintijana – najmanjeg  naselja u Općini Medulin.