DAVORU KOMARU ZLATO BEZ PORAZA

u Izoli (Slovenija) je od 10. – 12. prosinca 2021. godine održan prvi međunarodni turnir Društva distrofikov Slovenije. Član našeg Kluba Davor Komar, kao član delegacije Hrvatske boćarske reprezentacije bez ijednog je poraza došao do 1. mjesta. Komar je rezultatima 7:0, 8:0, 12:2 i 7:0. u razigravanju po skupinama ‘došao’ u četvrt finale natjecanja, gdje je pobjedom od 8:1, plasirao se u polufinale samog natjecanja. U polufinalu rezultatom 14:0 pobijedio je svoju sportsku kolegicu, Hrvatsku reprezentativku Anamariju Arambašić, dok je u finalu nakon žestoke ‘borbe’ rezultatom 5:3, pobijedio najtrofejnijeg slovenskog reprezentativca, boćara Matjaža Bartola. Čestitamo!!

 

Ovo je ujedno bilo i posljednje ovogodišnje službeno natjecanje u 2021. godini. 2021. godina, što se tiče našeg Kluba zaista je bila posebna. Obilježio ju je nastup našeg člana i paraolimpijca Davora Komara na Paraolimpijskim igrama u Tokyu, gdje je nastupio kao prvi Hrvatski paraboćar, koji je ikada nastupio na Paraolimpijskim igrama. Komar je u Tokyu završio na devetom mjestu. Jedan bod/punat/boća, nedostajalo je Davoru za ulazak u četvrtfinale.

Davor Komar ove je godine osvojio i svoju 21. titulu prvaka Hrvatske (8 x pojedinačno, 5 x u parovima i 8 x KUP Hrvatske pojedinačno), što ga i nadalje čini najtrofejnijim Hrvatskim boćarom svih vremena. Komar je ujedno i ponovo ‘zabetonirao’ svoje prvo mjesto na Hrvatskoj boćarskoj rang listi, dok se na svjetskoj boćarskoj rang listi nalazi na 12. mjestu.

            U 2021. godini osvojili smo kao Klub ukupno 12 pehara i medalja, a 2021. godinu završavamo sa ukupno 199 pehara i medalja osvojenih u 15. godina rada i postojanja našeg Kluba, što naš Klub čini najtrofejnijim boćarskim Klubom osoba s invaliditetom u Hrvatskoj,

Od srca se zahvaljujemo glavnom treneru Kluba, gospodinu Valteru Ivančiću, Davorovoj osobnoj trenerici, prof. Zvjezdani Grganja, Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, Gradu Pula, Domu sportova ‘Mate Parlov’ Pula, mnogobrojnim sponzorima i donatorima Kluba, svim volonterima i simpatizerima našeg Kluba, kao i javnim medijima, koji su nas tijekom godine pratili, podržavali i izvještavali javnost o radu i aktivnostima našeg Kluba. Veliko vam Hvala!!!

U 2022. godini planiramo sudjelovanje na prvenstvu Hrvatske pojedinačno i u parovima, KUP-u Hrvatske pojedinačno, kao i na više domaćih i međunarodnih turnira i natjecanja (Slovačka, Poljska, Češka, Slovenija…).

Na svjetskom nivou u sklopu Hrvatske boćarske reprezentacije planiramo nastup našeg paraolimpijca Davora Komara na Svjetskom KUP-u u Kanadi i Portugalu, World Boccia Challenger (Europski KUP) u Zagrebu i Poljskoj, te najvećem natjecanju koje će se održati sljedeće godine,

Svjetskom prvenstvu u brazilskom Rio de Janeiro, gdje će ujedno započeti i prvo ‘sakupljanje’  bodova za nastup na Paraolimpijskim Igrama u Parizu 2024. godine.

 

            Svima dragim članovima i članicama Kluba, prijateljima i simpatizerima našeg Kluba, kao i svima koji vole sport i boćanje za osobe s invaliditetom, želimo svako dobro i sve najbolje u predstojećom praznicima/blagdanima koji slijede, kao i u 2022. godini. Sretno! Vaša BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’!