Konstituiran Savjet mladih Općine Medulin

Nakon provedenog javnog poziva, Općinsko vijeće Općine  Medulin donijelo je na svojoj 5. sjednici Odluku o  izboru  novog saziva savjeta mladih Općine Medulin. Glasanje je provedeno u čak tri kruga te su u savjet mladih izabrani: Goran Batalija, Ilenia Buršić, Robert Đokić, Ana Jerković, Andrea Kliba, Maja Ploh i Matija Žmak.

Na prvoj konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih  koja je održana 11. siječnja za predsjednika Savjeta izabran je jednoglasno Goran Batalija, arhitektonski tehničar iz Medulina te isto tako jednoglasno, za njegovu zamjenicu izabrana je Ilenia Buršić, magistrica ekonomije i turizma iz Medulina.

Oboje kandidata  kandidirali su  mladi s područja Općine.  U  svojim  motivacijskim  pismima kandidati su istaknuli kako  svojim znanjem i vještinama žele doprinijeti kvaliteti života  mladih u lokalnoj zajednici.

Goran Batalija naglasio je kako već imaju puno planova i ideja  za rad s mladima ali da ih želi iskomunicirati s predstavnicima mladih u Općini. Smatra da mlade treba motivirati za uključivanje u zajednicu raznim  aktivnostima, druženjima, sportskim manifestacijama a sve kako bi se što više razvio  osjećaj pripadnosti zajednici te ostavio trag u zajednici.

Ilenia Buršić uključila se u rad Savjeta  mladih  osobito stoga što živi  u Medulin i smatra da su mladi ljudi vrlo važni  za doprinos lokalnoj zajednici. Očekuje vrlo dobru suradnju s općinom, a istaknula je kako smatra da bi se mladi trebali što više družiti  te da bi osobito za zimu trebalo osigurati jedan prostor  za druženje  mladih.

Načelnik Ivan Kirac je svim izabranim članovima i njihovim zamjenicima te predsjedniku i zamjenici predsjednika  čestitao na izboru u Savjet mladih.

Naglasio je kako očekuje dobru suradnju s mladima. Općina će  imati  puno razumijevanja za potrebe mladih, a od mladih  očekuje da će biti aktivni i da će svojim idejama  doprinijeti boljitku Općine Medulin.