Prijedlozi za kandidate javnih priznanja Grada Pule primaju se do 28. veljače 2022. godine

Odbor za dodjelu nagrada Grada Pule poziva sve građane s prebivalištem u gradu Puli, pravne osobe sa sjedištem u gradu Puli i gradonačelnika Pule da do 28. veljače ove godine dostave prijedloge kandidata kojima bi se kao zaslužnim osobama uručila javna priznanja Grada Pule u 2022. godini.

Nagrada Grada Pule dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći, dali značajan doprinos razvitku i ugledu Grada.
Grb Grada Pule dodjeljuje se pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe ostvarene u prethodnoj, 2021. godini.
Povelja Grada Pule dodjeljuje pravnim osobama, trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu.
Povelja „Počasni građanin Grada Pule“ dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici Pule, ali su svojim osobnim doprinosom zadužili grad Pulu i njegove građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada Pule te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.

Prijedlog kandidata mora biti potpisan od predlagatelja, obrazložen i po mogućnosti popraćen dokumentacijom kojom se dokazuju navodi iz prijedloga i obrazloženja.
 
Prijedlozi se podnose do ponedjeljka 28. veljače 2022. godine i to na adresu: GRAD PULA-POLA, Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja, 52100 PULA, Forum 1.  

Dodjela najviših gradskih priznanja tradicionalno se održava 5. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Pule.

Prošlogodišnji laureati bili su fotograf i fotoreporter Duško Marušić Čiči kojemu je dodijeljena Nagrada Grada Pule za vrhunski spoj fotografskog umijeća i zanata kojim nam ostavlja u naslijeđe bogat fundus fotografija raskošne vizure i ljepote grada, dajući vrijedan doprinos razvoju kulture i ugleda Grada Pule.

Grb Grada pripao je Robertu Klačaru vrhunskom sportašu Judo kluba „Istarski borac“ iz Pule sa osvojenom srebrnom medaljom u studenom 2020. godine na Europskom prvenstvu za mlade seniore u kategoriji do 66 kg, čime je dao značajan doprinos razvoju sporta i ugleda Grada Pule.

Povelja Grada Pule pripala je KUD-u „Matko Brajša Rašan“ za 70. godišnje kulturno umjetničko stvaralaštvo, izniman doprinos očuvanju identiteta i glazbene baštine istarskog podneblja te promicanje kulture i ugleda Grada Pule.