Najava plesne grupe “Paaradox” iz Indije, 26.veljače u 20.00 sati

Turistička zajednica grada Pula, Istarsko narodno kazalište i Grad Pula  u suradnji sa  Veleposlanstvom Indije organizira  nastup suvremene plesne grupe PAARADOX iz Indije, koja uključuje 19 iskusnih plesača iz Terence Lewis Contemporary Dance Companyja.

Premijerni nastup održati će se u subotu, 26. veljače, s početkom u 20:00 sati u Istarskom narodnom kazalištu.

Navedeni događaj organizira se u sklopu obilježavanja 75 godina neovisnosti Indije te 30 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Indije.

Ulaz na predstavu je besplatan uz predočenje važećih EU Covid digitalnih potvrda te obavezno nošenje zaštitnih maski.

 

Više o predstavi:

Za današnji svijet Indija je sinonim za Bollywood, a to je ono što će PAARA-DOX dovesti na pozornicu Istarskog narodnog kazališta – prasak boja, živosti i začina, Bollywood u kombinaciji s vrhunskim suvremenim vještinama, koji će zajedno stvoriti prekrasne vizualne slike. Terence Lewis Contemporary Dance Company, proglašena je za najbolju indijsku plesnu trupu, a zajedno s Terence Lewis Professional Training Institute priznate su kao najpopularnije i najuglednije plesne organizacije u zemlji. Oboje skupine istražuju ples u različitim poljima – edukacija, istraživanje, umjetnički i komercijalni pristup. Talentirani tim profesionalnih plesača i pedagoga te osnivači kompanije Terence Lewis i Mahrukh Dumasia, zaduženi su za odabir trening plesača.

Osnivač i umjetnički direktor majstor Terence Lewis nadaleko je poznat kao vodeći indijski koreograf, plesač i TV sudac te višestruki osvajač rekorda iz Guinnessove knjige svjetskih rekorda. Doktor je izvedbenih umjetnosti za ples, što je počasna titula koju dodjeljuje Nacionalni institut za obrazovanje i istraživanje iz New Delhija, kao priznanje za njegova postignuća na polju plesne umjetnosti. Terence je samouki umjetnik koji je svoje vještine usavršavao na radionicama u Alvin Ailey School of Dance u New Yorku, a bio je prvi Indijac koji je dobio stipendiju za studiranje na Impulstanzu u Beču, vodećem svjetskom festivalu suvremenog plesa gdje je i jedini redoviti učitelj iz Indije. Razvio je novi stil plesa, Indo-Contemporary, koristeći svoje iskustvo u indijskom plesu i Bollywoodu koje kombinira sa suvremenom tehnikom.