Prijedlog izmjena Urbanističkog plana uređenja Lungo mare oko sportske namjene ide na javnu raspravu

 

Potpisom gradonačelnika Filipa Zoričića Grad Pula utvrdio je prijedlog izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Lungo mare koji će se uputiti u javnu raspravu.

Izmjene i dopune, koje su predmet ovoga postupka, s jasno postavljenim ciljevima koji se odnose isključivo na provjeru i redefiniranje planskih rješenja u dijelu nogometnog igrališta te površina sportske namjene, parkirališta, kolno pješačkih površina i zaštitnih zelenih površina u okruženju, pokrenute su Odlukom Gradskog vijeća Grada Pule iz prosinca 2020. godine.

Podsjetimo, izgradnjom Gradskih bazena Pula – Pola, NK Uljanik ostao je bez pomoćnog nogometnog terena, koji je korišten za obavljanje trenažnih procesa svih nogometnih kategorija u Klubu, kao i za odigravanje natjecateljskih utakmica nižih kategorija.

Tada je ocijenjeno kako bi se pomoćni teren na lokaciji Lungo mare, koji je trenutno u lošem stanju, trebao obnoviti. Međutim, gabariti terena nisu uvjetni kako bi se na njemu mogle odigravati utakmice te je pokrenut postupak izmjene ovoga plana. Time će se stvoriti pretpostavke za realizaciju odgovarajuće površine uz revitalizaciju travnjaka prema standardima Hrvatskog nogometnog saveza i UEFA-e te, ujedno, omogućiti realizacija pratećih sadržaja (svlačionice i sl.), čime će se posljedično otvoriti mogućnost dobivanja već najavljenih sredstava za postavljanje umjetnog travnjaka od strane HNS-a.

„Uređenjem novog travnjaka dobilo bi se kvalitetno nogometno igralište na kojem bi trenirale stotine naše djece i mladih te bi se aktivno pridonijelo razvoju nogometne infrastrukture u gradu, posljedično i razvoju nogometa. Grad Pula i njegovi građani dobili bi novi uređeni javni sportski sadržaj na jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija, smatra gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Javna rasprava o ovim izmjenama plana započinje 15. ožujka 2022. godine i predviđa se u trajanju od 15 dana tijekom koje će se održati i javno izlaganje o predloženim planskim rješenjima.

O svim detaljima javne rasprave građani će biti pravovremeno obaviješteni.