Judo klub „Istarski Borac“

U subotu, 5. ožujka održala se  „Turopoljska frka“, tradicionalni judo turnir grada Velika Gorica koji je okupio čak 571. natjecatelja. Ovo natjecanje je kadetima ujedno bio i kriterijski turnir na kojem su se skupljali bodovi za sudjelovanje na europskom kupu koji će se ovog mjeseca održati u Zagrebu.

Judo klub „Istarski Borac“ nastupio je sa pet kadeta i dvije kadetkinje. U kategoriji do 63 kilograma nastupila je Arijana Perković koja nažalost gubi prvu borbu, ali sa dvije pobjede kroz repasaž dolazi u borbu za broncu gdje također doživljava poraz te ostaje na petom mjestu u kategoriji.

Druga kadetkinja, Lara Butković, u kategoriji do 70 kilograma dobro otvara turnir sa dvije pobjede, međutim u polufinalu gubi od Šančić te odlazi u repasaž gdje kao i njena kolegica gubi u borbi za treće mjesto te isto zauzima petu poziciju.

U uzrastu kadeta u kategoriji do 50 kg Anton Skoko je pokazao svoju dominaciju i sa tri čiste pobjede osvaja zlato. U kategoriji do 66 kilograma Istarski borac je imao dva predstavnika, Nikolu Milovanovića i Edvarda Radolovića gdje oba natjecatelja odlaze kući s brončanom medaljom. Nikola nakon dvije pobjede u četvrtfinalu gubi od Luke Katića te u repasažu sa tri dobivene borbe dolazi do bronce. Isti scenarij odigrao se s Edvardom koji također nakon dvije pobjede gubi borbu od Ivana Katića i također sa tri pobjede u repasažu osvaja treće mjesto.

U težinskoj kategoriji do 73 kilograma također je nastupilo dvoje pulskih judaša. Deni Delbianco gubi prvu borbu i time ostane bez plasmana, dok se Paolo Krajcar sa dvije pobjede i dva poraza plasirao na peto mjesto.