Kadeti Stoje u dobroj utakmici poraženi od vodeće ekipe 1. Hrvatske lige

Ozljedama opterećena Stoja pružila je snažan otpor prvoplasiranoj ekipi Cibone

Kroz sve četiri četvrtine Cibosi su bili bolja momčad. Domaćini su se odupirali koliko su mogli, a u ponekim trenucima i ravnopravno parirali. Pritisnuti agresivnim pristupom Cibone domaći košarkaši imali su veliki broj izgubljenih lopti što je uz dominantniji skok Zagrepčana bilo presudno za krajnji rezultat 65:89

Teško se bilo nositi sa fizički nadmoćnijim i starijim Zagrepčanima, ali usprkos svemu godinu mlađi domaći košarkaši pružili su sjajnu partiju. Do zadnje minute bili su koncentrirani, agresivni i uporni čime opravdavaju sudjelovanje u najelitnijoj ligi. Skraćena rotacija i debitantske pogreške bile su ključne što poraz nije bio još i blaži.

Kod domaćina najefikasniji je bio Roko Cetina sa 22 koša dok je kod gostiju najefikasniji bio Zvonimir Kujundžić sa 33 postignuta koša. Treba spomenuti i double-double učinak Josipa Pavkovića(16 koševa i 11 skokova) te Nina Žarkovića(14 koševa i 11 asistencija).

Danak jakog tempa igranja u državnoj, županijskoj i školskoj ligi doveo je i do povreda pa tako u ovoj utakmici domaći trener nije mogao računati na čak petoricu standardnih igrača.

Sve u svemu, sjajna prezentacija kadeta Stoje koji ovog tjedna igraju zaostalu utakmicu sa Boscom u Zagrebu, za vikend dvije zaostale županijske utakmice da bi već idućeg tjedna krenuli na produženi vikend put Dalmacije na susrete sa velikanima Šibenkom i Zadrom.