Župan Miletić službeno posjetio Općinu Bale

 

Istarski župan Boris Miletić i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac danas su službeno posjetili Općinu Bale, gdje su se susreli s načelnikom Edijem Pastrovicchiom, predsjednikom Općinskog vijeća Vedranom Šetićem, pročelnicom jedinstvenog upravnog odijela Irinom Gobbato te direktorom Turističke zajednice Sandijem Drandićem.

Načelnik Pastrovicchio zahvalio se uvodno istarskom županu na dolasku te naglasio kako današnji posjet vidi kao priliku da se razgovara o mogućnostima suradnje. Istaknuo je i  financijsku stabilnost Općine Bale koja zbog toga ima mogućnost financirati brojne projekte i programe samostalno, ali smatra da svakako postoji prostor gdje Istarska županija može dodatno pomoći. 

Na sastanku su predstavljeni važniji razvojni projekti i planovi, od kojih je načelnik Pastrovicchio  posebno istaknuo novoizgrađeni dio zgrade škole i vrtić, investiciju vrijednu 4 milijuna kuna koja predstavlja iskorak u ulaganja u infrastrukturu predškolskog i školskog odgoja na području općine te buduće planove za izgradnju novog vrtića.

„Općina Bale jedna je, ako ne i najbolja općina u Istri po pitanju socijalnih programa, gdje uz financiranje besplatne marende za učenike, dajemo i visoke naknade za novorođenčad, potpomažemo izgradnju stanova za obitelji, sufinanciramo troškove prijevoza srednjoškolaca i još mnogo toga“, rekao je načelnik Općine Bale te nadodao da tako visoko postavljenu ljestvicu namjeravaju i održati.

Župan Miletić zahvalio se načelniku i njegovim suradnicima na prijemu, te ponovio svoj stav da ne želi raditi razliku među strankama i osobama na vlasti u Istarskoj županiji, što i dokazuje dosadašnjim primjerom.

„Razlike u razmišljanjima uvijek će postojati, ali institucije moraju surađivati na projektima i temama od interesa za istarske građane. Upravo iz tog razloga, moj je cilj obići sve jedinice lokalne samouprave kako bi vidjeli što možemo napraviti u sinergiji“, istaknuo je istarski župan posebno pohvalivši sve aktivnosti koje Općina poduzima za unapređenje socijalnog standarda svojih stanovnika.

Što se tiče suradnje sa Istarskom županijom, načelnik Pastrovicchio i suradnici izrazili su zadovoljstvo otvaranjem Odsjeka za prostorno uređenje i gradnju Rovinj sa sjedištem u Balama i suradnjom s ovdašnjim službenicima budući da pravovremeno izdavanje građevinskih dozvola puno znači za daljnji razvoj Općine.

Iako Općina Bale nema većih problema s bespravnom gradnjom, načelnik je pohvalio zalaganje župana Miletića oko ove teme budući da je nužno zaštiti naš prostor te mu zaželio puno uspjeha u mandatu.