4. CLIVO SAILING CUP OD 14. DO 17. TRAVNJA U MEDULINSKOM AKVATORIJU NA REGATI 160 NATJECATELJA

Od 14. do 17. travnja u medulinskom akvatoriju bit će održan 4. Clivo Sailng Cup – Memorijal Antolić-Česić. Ovogodišnja regata okupit će 160 natjecatelja, iz pet zemalja – Poljske, Italije, Srbije, Crne Gore i naravno Hrvatske.  Turistička zajednica općine Medulin, od početaka ovoga kupa davala mu je podršku, jer podupiremo sve manifestacije koje pridonose povećanju broja noćenja na našoj destinaciji, a činit ćemo to i u buduće, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori. 

O ovoj značajnoj sportskoj manifestaciji na konferenciji je u ime organizatora pomerskog Clivo Sailng Cluba govorila Petra Kliba, kazala je kako je veliki značaj ove manifestacije druženje, budući da su svi natjecatelji i njihovi pratitelji smješteni na jednom mjestu u Autokampu Medulin. Značaj ove regate je i u tome što je regatno polje vrlo blizu obali, pa poziva i gledatelje da se pridruže natjecateljima s obale. Inače, natjecanja počinju u četvrtak kada se održavaju kvalifikacijske utrke, finale je u subotu, a prema najavama najzanimljivije će biti u nedjelju kada se održava Medal race. Na Uskrs će jedriličari biti najbliže kopnu i tog će dana gledateljima biti najzanimljivije.

Manuela Kraljević, članica Uprave Arena Hospitality Groupa koji od početka, također daje suport ovoj regati, posebno se zahvalila obitelji Kliba.

Krenuli smo prije pet godina, ali smo već prve godine vidjeli da je potencijal ove regate velik. Prije pandemije dosegnuli smo 200 natjecatelja, a nas posebno veseli što je zahvaljujući Clivo Sailng Cupu iz medulinskog akvatorija poslano na stotine prekrasnih slika u svijet. Jedrenje poštuje prirodu i život, i to je još jedna važna poruka koju šaljemo s ove regate, kazala je Kraljević.

Načelnik općine Medulin, Ivan Kirac, pozvao je sve da u nedjelju na Uskrs prošeću kampom u Medulinu, i uživaju promatrajući jedrenje. Pohvalio je organizatore, i kazao kako će i općina Medulin i dalje podržavati ovakve manifestacije.