Župan Miletić: Ulaganje u mlade jedan je od prioriteta

 

Istarski župan Boris Miletić, predsjednik Kluba „Istarski klub“ Rijeka Geanaluca Lukšić i predsjednica Kluba studenata Istre „Mate Balota“ iz Zagreba Andrea Lovrinčić potpisali su danas Ugovore o sufinanciranju materijalnih troškova rada Klubova studenata, za što je u ovogodišnjem županijskom proračunu osigurano 64 tisuća kuna.

 

Bila je to ujedno prilika da se župan upozna s radom i aktivnostima klubova studenata, koji su osnovani s ciljem zadovoljavanja kulturnih, zabavnih, sportskih i drugih društvenih potreba i interesa studenata iz Istarske županije, kao i njegovanja i promocije istarske tradicije i kulture.

 

Oba su Kluba u protekle dvije godine, zbog pandemije, djelovali u otežanim uvjetima, ali planova i projekata ne nedostaje. Jedan od njih je organizacija zabavno-edukativne trodnevne manifestacije „Istrijada“, koja je planirana koncem svibnja, a cilj joj je druženje i razmjenjivanje iskustava istarskih studenata, uz popratne edukativne sadržaje u vidu predavanja, edukacija i prezentacija.

 

Župan Boris Miletić je izrazio zadovoljstvo što Istarska županija može financijski podržati rad Klubova, naglasivši da je ulaganje u mlade jedan od prioriteta Županije.

 

„Upravo s ciljem provođenja konkretnih politika i mjera za taj dio populacije, Istarska županija je nedavno izradila Akcijski plan za mlade Istarske županije za razdoblje 2022. – 2025. godine. Želimo da taj dokument „živi“ te da u praksi odgovori na potrebe i interese mladih na regionalnoj razini, za što će nam trebati i vaša pomoć. Pozivam vas da se aktivno uključite te da zajednički doprinesemo poboljšanju života mladih u Istri“, poručio je istarski župan.

Predsjednici Klubova zahvalili su županu na prijemu i financijskoj podršci, izrazivši želju da suradnja nastavi i u budućnosti, a izrazili su i spremnost aktivno se uključiti u provedbu Akcijskog plana.

 

            Akcijski plan je provedbeni dokument kojim se operacionaliziraju i provode ciljevi i mjere sadržani u strateškom dokumentu, odnosno Regionalnom programu za mlade Istarske županije za razdoblje 2018. – 2022. godine.  Dakle, riječ je o svojevrsnom nastavku i nadopuni Regionalnog programa koji će konkretnim aktivnostima, vremenskim rokovima i podijeljenim odgovornostima doprinijeti ostvarenju navedenih aktivnosti i mjera. Drugim riječima, ovaj provedbeni dokument omogućuje cjelovit pregled, strukturu te razradu svih aktivnosti potrebnih za doprinos ostvarenju postavljenih ciljeva u kontekstu osnaživanja mladih, poticanja dijaloga sa mladima i poboljšanju života mladih u Istarskoj županiji.