MEDULIN OKUPIRALI SPORTAŠI

350 SPORTAŠA NA ATLETSKOJ UTRCI, 160 NA 4. CLIVO SAILING CUPU

Živo i veselo bilo je danas u Medulinu gdje su započele dvije značajne međunarodne sportske manifestacije.

Jutros je održana 41. uskršnja utrka u organizaciji atletskog kluba KLC iz Klagenfurta na kojoj je sudjelovalo 350 atletičara iz Austrije, Njemačke i Švicarske. Naime, klagenfurtski atletičari već više od 40 godina organiziraju svoje proljetne pripreme u Medulinu, a ove su godine smješteni u hotelima Arena Holiday i Park Plaza Belvedere. Sveukupno je na pripremama 400 atletičara KLC kluba.

Atletičare i njihovu pratnju pozdravili su direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori, te načelnik općine Ivan Kirac. Utrci je bio nazočan i Alen Bernobić, direktor turističke agencije GAT, posredstvom koje sportaši i dolaze u Medulin već cijeli niz godina.

Poznato je da se Medulin Rivijera, na zahtjevnom turističkom tržištu pozicionira i kao sportska destinacija. U ovoj svojoj želji postiže i značajne rezultate, jer su baš sportaši oni koji pune turističke kapacitete ove destinacije tijekom pred i posezone.

Danas je u medulinskom akvatoriju startalo i četvrto izdanje Clivo Sailin Cupa – Memorijal Antolic-Česić, ta već svjetski poznata jedriličarska regata  okupila je u Autokampu Medulin 160 natjecatelja iz pet zemalja: Poljske, Italije, Srbije, Crne Gore i domaćina Hrvatske.

Prva dva dana mladi  jedriličari od 8 do 15 godina natjecati će se u grupama, i pokušati izboriti najbolji plasman za ulazak u finalna jedrenja koja su na programu u subotu i nedjelju. Na Uskrs u nedjelju jedrit će se Medal race vrlo blizu kopna, pa svi koji žele uživati u lijepim prizorima jedrenja mogu svratiti do Medulina, sigurno će biti atraktivno.