Općina Medulin podržala akciju “More ljubavi 2022.”

U Općini Medulin održana je prezentacija humanitarne akcije MORE LJUBAVI 2022. kojom Pulska humanitarna udruga „Naš san, njihov osmjeh“ organizira ljetovanje za djecu  slabijeg imovinskog stanja

Predsjednik udruge Igor Loparić izjavio je kako je akcija po prvi put  organizirana u  ljeto 2019. u kojoj je uz pomoć 17 iznajmljivača dovedeno  preko 50 djece iz raznih dijelova Hrvatske na ljetovanje u Pulu i okolicu, bez troškova smještaja niti ikakvih drugih troškova za, većinom socijalno ugrožene obitelji iz raznih krajeva Hrvatske.

Akciji se osim privatnih iznajmljivača priključuju i ugostitelji te građani i poslovni subjekti koji mogu donirati novčana sredstva ili ponuditi besplatno za djecu svoje usluge ili proizvode (obroke, turističke atrakcije i razne kulturne, zabavne, sportske i druge sadržaje).

Nakon dvije godine pauze, udruga je 15. ožujka 2022. pokrenula ovogodišnju humanitarnu akciju pod nazivom „MORE LJUBAVI“ putem koje žele dovesti još veći broj djece slabijeg imovinskog statusa na ljetovanje u Istru.

Načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac, naglasio je kako se ovoj  hvalevrijednoj inicijativi s velikim zadovoljstvom pridružila  i Općina Medulin te na posebno otvoren račun za humanitarnu akciju uplatila donaciju u iznosu od 5.000 kuna, kojima će udruga moći podmiriti dio troškova organizacije i provedbe akcije (troškovi prijevoza do Istre, nabava opreme i potrepština za boravak djece na moru, prehrana u smještaju i  sl.).

Osim toga, načelnik Ivan Kirac  uputio je  poziv privatnim iznajmljivačima iz svih naselja općine Medulin, da na tjedan dana ovog ljeta, ponude svoje smještajne kapacitete bez naknade i time doprinesu uspjehu humanitarne akciju „More ljubavi“.

Poziv  je općinski načelnik uputio  i svim poslovnim subjektima s područja općine Medulin, kao ponuditeljima raznih turizmu orijentiranih usluga i sadržaja (ugostiteljima, vlasnicima turističkih vlakića i brodova, kao i zabavnih, sportskih, rekreativnih sadržaja za djecu na obali i moru) da se odazovu i uključe u realizaciju akcije udruge te time pokažu svoje veliko srce i dobrodošlicu djeci iz cijele zemlje (kojoj će ovo biti prvo ljetovanje na moru u životu) u turistički najrazvijeniju općinu u Republici Hrvatskoj!

 

Poseban poziv  za uključivanje u akciju, Načelnik Ivan Kirac uputio je i Turističkoj zajednici Općine  Medulin pozvavši ih da  motiviraju i  dodatno senzibiliziraju iznajmljivače s  područja Općine da se uključe u akciju.

Igor Loparić još jednom je zahvalio Načelniku Ivanu Kircu na uplaćenoj donaciji, naglasivši kako je Općina Medulin  prva jedinica lokalne samouprave koja je  podržala ovu humanitarnu akciju, te na organizaciji predstavljanja akcije, koje će  zasigurno privući dodatne donatore.

Svi zainteresirani iznajmljivači i ponuditelji usluga i sadržaja mogu se javiti udruzi NSNO u narednom periodu, do 13. lipnja do kada akcija traje, a uključiti se mogu i mještani kao i poslovni subjekti, koji nisu direktno vezani za iznajmljivanje smještaja ili proizvode i usluge u turizmu, jer svakako mogu pomoći – uplatom donacije u skladu sa svojim mogućnostima – na već spomenuti posebno otvoren račun za ovu humanitarnu akciju, također do 13. lipnja 2022., do kada prikupljanje sredstava, dogovaranje smještaja, odnosno priprema akcije „More ljubavi“ traje.