Vazmeni ponediljak u Šantaduru

nakon zimske stanke s veseljem ponovno otvaramo vrata centra Šantadur u Medulinu svim mještanima i posjetiteljima!

Na Uskršnji ponedjeljak (18.04.2022.) u dvorištu i na zelenoj površini centra održati će se događaj „Vazmeni ponediljak u Šantaduru“ s početkom u 10.30 sati, kada je predviđeno okupljanje malih i velikih sudionika i posjetitelja.

Program i aktivnosti osmišljeni su kako bi se u međugeneracijskom i obiteljskom druženju svi zajedno zabavili i uživali na otvorenom i u lijepom vremenu te se podsjetili ili ponešto naučili o lokalnoj tradiciji i običajima povezanim s Uskrsom.   

Prva je na rasporedu tradicionalna igra pićenja ili hitanja u jaja, u kojoj se jaja gađaju kovanicama, a u čemu će se moći okušati i djeca i odrasli.

Slijedi zabava za najmlađe – lov na uskršnja čoko jaja te potom kreativna radionica pod vodstvom naše najmlađe volonterke Mie Savić.

A točno u podne odigrati će se najslađi obračun u Šantaduru… jer tada na red dolaze pince! I ovime pozivamo sve šinjore i šinjorine da donesu svoje pince, podijele s drugima svoje recepte te da u zajedničkoj degustaciji odaberemo medulinsku NAJ pincu.

Za kraj Vazmenog ponediljka u Šantaduru predviđena je vesela, šarena i zdrava marenda u kojoj će vjerujemo podjednako uživati svi sudionici događaja.

Mjesto za stolom čeka i Vas predstavnike medija te se veselimo ponovnom susretu i druženju u prostoru Šantadura!

Događaj organizira udruga Sakramenski uz financijsku podršku i pokroviteljstvo Općine Medulin.