Dođi u grad! – Vieni in città! – bogat program za sve uzraste 

Četvrti tjedan manifestacije Dođi u grad! – Vieni in città! otvara Udruga Birikina u Parku grada Graza u četvrtak, 21. travnja s početkom u 17 sati. Na rasporedu je Mali Birkinin teatrin „Tri leptira“ koji uključuje pripovjedački teatar i kreativnu radionicu. Istovremeno, dobrotvorna organizacija ACT hrvatska u prostoru ECPD-a, održat će radionicu aromaterapije, kreativnu dječju radionicu te će predstaviti aktualne programe; projekt sadnje voćki „Fruit tree plantation drive“, „Dječji ljetni kamp“ i ACT4Ukraine. Na Forumu će se održati humanitarna akcija „More ljubavi“. Sva tri dana, od 17 do 22 sata na Forumu, osam pulskih pizzeria (Tivoli, Peperoncino, Samanta, Asterix, Jupiter, Papillon, Barkun, Old city bar) pripremat će različite pizze koje će se prodavati po četvrtinu, a sav prikupljeni prihod donirat će se udruzi Naš san njihov osmijeh za njihovu humanitarnu akciju „More ljubavi“.

U petak će se na Portarati u 17 sati predstaviti Jedriličarski klub Uljanik, a u 18:30 plesna skupina Pirueta Medulin. Najmlađima je namijenjena znanstvena radionica Nutty Scientist na kojoj će izvoditi znanstvene pokuse ali i vlastiti ljigavac. Radionica će se održati od 18 do 19:30 sati u ECPD-u, a prijava je obvezna putem e-pošte morena@nuttyscientists.com. Večer će upotpuniti glazbeni nastup Udruge Disonaca na Forumu, od 20 sati, na kojemu će nastupati Goran Tomić na gitari, Nenad Mirt na kontrabasu i Diego Vitasović na harmonici a repertoar im se sastoji od popularne, jazz, flamenco i latino glazbe.

U produkciji Istarskog narodnog kazališta uparku Grada Graza, 23. travnja u 10 sati održat će se  predstava za djecu „Vrtuljak“, a posjetitelji će se moći osladiti na obližnjem štandu sa slasticama. Park grada Graza, pod pokroviteljstvom Decathlona, od 11 do 14 sati, ponudit će najmlađima novi oblik rekreacije, a ovoga puta će se moći okušati s lukom i strijelom, pikadom, metama na čičak i u boćanju. Dvije će radionice namijenjene su ljubiteljima keramike u ECPD-u; radionica neriage tehnike oblikovanja Art Studija od 10 do 14 sati, pod vodstvom Gordane Brborović (obvezna prijava na info@artstudio-pula.hr), a od 16 do 18 sati radionica Ideje keramike.

Pretposljednji glazbeni program po pulskim parkovima, održat će se u Valerijinom parku (ispod Arene). Nastupit će Istarski komorni orkestar koji će izvoditi djela Offenbacha, Morriconea, Čajkovskog i brojnih drugih glazbenih velikana a događaj će popratiti i Lokalitet, ponudom domaćih proizvoda s lokalnih OPG-ova.