Prvo izdanje trail utrke MARunČANA 10K

U subotu u 10.00 sati startali su natjecatelji na prvom izdanju MARunČANA TRAIL 10K utrke. Startali su iz Krnice, a zatim je trasa išla preko Raklja do Krničkog porta i natrag do Krnice. Ovu zahtjevnu stazu su istrčali dobro pripremljeni natjecatelji jer je završni uspon bio vrlo zahtjevan budući je nadmorska visina koju je trebalo savladati iz Krničkog porta prema Krnici bila skoro 200 metara. Organizatori su pripremili stazu koja je u početku nudila većinom nizbrdice, ali su na kraju do izražaja došli najizdržljiviji.
 
U konkurenciji istinskih zaljubljenika u ovakav tip natjecanja, titulu najbržeg je osvojio Christian Gallo s rezultatom 46:10. Zanimljivo je da je zakasnio na start, ali je uspio dostići prvu dvojicu do Krničkog porta i ekstremnim naporom uspio prestići drugoplasiranog Catelu Elvisa i trećeplasiranog Milošević Manuela na završnom usponu.
 
Sličnu dramu nismo doživjeli u ženskoj konkurenciji gdje je prvoplasirana Vedrana Kliman, peta u ukupnom poretku, ostavila konkurenciju preko dvadeset minuta. Drugoplasirana je Dunja – Buha Martinčić, a treću je poziciju zaslužila Kristina Žmak.
 
Ova je utrka bila uvodni dio manifestacije Smotra vina i maslinovih ulja koja koji se održava u nedjelju u Krnici u 17 sati.