U Poreču će se od 26. travnja do 1. svibnja održati 36. seniorsko i 27. juniorsko Europsko prvenstvo u Taekwon-Do-u

U organizaciji Europske Taekwon-Do Federacije (AETF) te uz domaćina ITF Taekwon-Do Saveza Hrvatske, u Poreču će se održati 36. seniorsko i 27. juniorsko europsko prvenstvo u Taekwon-Do-u.

 Od 26. travnja do 1. svibnja u sportskoj dvorani Intersport (Plava Laguna) bit će 1044 sudionika, natjecatelja, sudaca i trenera iz 28 zemalja. Potvrđen je i nastup ukrajinske ženske reprezentacije kao i njihove muške juniorske ekipe.

Natjecanje se odvija u izvođenju obveznih sastava, sportskoj borbi, testu snage, specijalnim tehnikama i tradicionalnom sparingu.

Svečano otvorenje Prvenstva bit će 27. travnja u 18 sati u dvorani Intersport u Plavoj Laguni u Poreču, a otvorenje će svojim prisustvom uveličati gradonačelnik grada Poreča, gospodin Loris Peršurić, te predsjednik Hrvatskog taekwondo Saveza, gospodin Anto Nobilo.

Natjecanje će se realizirati u skladu s trenutnom Covid situacijom – bez ograničenja, te u skladu s time pozivamo sve zaljubljenike u Taekwon-Do da dođu u Poreč i uživaju u ovoj velikoj sportskoj priredbi.

Događaj će zasigurno dodatno promovirati i pozicionirati Istru i Hrvatsku kao vrijednu sportsku destinaciju.