U MED EKO SERVIS STIGLA NOVA KOMUNALNA  VOZILA

Med eko servis d.o.o.  u potpunosti je obnovio i nadopunio svoj vozni park.

 

Posljednje je izvršena primopredaja malog  komunalnog  vozila, zapremnine 4 m3, za pražnjenje košarica  čija je vrijednost gotovo 300.000,00 kuna a u cijelosti  ga je financirala Općina Medulin iz svog proračuna.

 

Ranije je već u izvršena primopredaja komunalnog vozila   za odvojeno prikupljanje i prijevoz otpada zapremine spremnika 16 m3 sa dizalicom čija je  vrijednost  2,3 milijuna kuna, a nabava istoga sufinancirana je iz Kohezijskog fonda u 80%-tnom iznosu. 

 

Općina Medulin financirala je i nabavu malog  komunalnog  vozila tipa  sandučar kiper, zapremnine 5 m3, koji je namijenjen za uređivanje zelenih površina, čišćenje i održavanje plaža i groblja, a čija je vrijednost  231 250 kuna  te srednjeg komunalnog  vozila za skupljanje svih vrsta otpada, zapremnine 8 m3 čija je  vrijednost 951 176 kuna.

 

Sve te investicije u opremanje i poboljšavanje voznog parka omogućiti će sigurniji  rad u sezoni, kada  se  nekoliko puta poveća obim posla komunalnog društva.

 

U okviru projekta „Nabava novog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje i prijevoz otpada zapremine spremnika minimalno 16 m3 sa dizalicom“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u  četvrtak, 28. travnja u 17:00 sati u prostoru 3MC, Centar 58, Medulin održat će se predavanje o pravilnom postupanju s otpadom i demonstracija kućnog kompostiranja. Građani će imati prilike naučiti kako smanjiti otpad u svom kućanstvu, kako ga ponovno upotrijebiti, kako pravilno odvojiti sve vrste otpada… Poseban naglasak bit će na savjetima za kompostiranje uz praktičnu demonstraciju kućnog kompostera, biootpada kojeg možemo kompostirati te pravilne tehnike slaganja komposta. Predavanje vode Irena Burba i Nina Brnić iz Udruge Zelena Istra.

 

Svi građani s područja Općine Medulin koji dođu na predavanje dobit će vrtni komposter zapremnine 350 l. Komposter će se moći preuzeti naknadno u komunalnom poduzeću MED EKO Servis d.o.o. uz predočenje osobne iskaznice.