U Medulinu prošlog petka obilježen Svjetski dan plesa 2022.

Nakon dvije godine pauze prošlog je petka, 29. travnja, kod Malina na vitar u Medulinu održana plesna manifestacije Svjetski dan plesa 2022.

 

Događaj je suorganiziran od Plesnog studija Pirueta iz Medulina i Općine Medulin, a tijekom jednoipolsatnog programa predstavilo se 120tak plesača i plesačica s područja općine Medulin. U zajedničkom plesnom zagrijavanju uz taktove vesele Macarene sudjelovali su i sudionici i okupljeni mještani i posjetitelji. A potom su uslijedile plesne točke i koreografije svih uključenih plesnih skupina: od najmanjih plesača vrtićke dobi do najstarije skupine srednjoškolki, pod vodstvom voditeljice Studija i idejne začetnice manifestacije, Paole Šimunović, zaplesalo je 10 skupina PS Piruete te po jedna skupina iz Dječjeg vrtića Medulin i Dječjeg vrtića Sunčica iz Banjola.

 

U drugom dijelu programa održan je polusatni Zumba® fitness pod vodstvom Zumba® specijalistice i instruktorice, Medulinke Marine Lorencin (ZES™), a kojemu su se uz redovne polaznice mogli priključiti i svi zainteresirani posjetitelji. Nakratko je isto učinio i voditelj ovogodišnje manifestacije, Mattias Stojanović, s medulinskog radija Medulin FM-a, koji je cijeli program vodio i sve najave obogatio odličnim humorom.

 

Tijekom manifestacije svim plesačima iz uključenih plesnih skupina podijeljene su majice s logom Svjetskog dana plesa u Medulinu te voće i bočice vode koje je osigurala Općina Medulin.

 

A kako je ovogodišnja manifestacija bila 5. u nizu i 1. nakon pauziranja od dvije covid godine (ranije kontinuirano održavana od 2016. do 2019. godine), bila je ovo zaista svečana prigoda, za koju je Općina Medulin priredila posebno iznenađenje. Sve je plesače i okupljenu publiku u znak zahvalnosti i dobrih želja počastila velikom slavljeničkom tortom. Rezanju torte uz voditeljice svih plesnih skupina pridružio se i sam načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac, a potom su svi sudionici, pratnja, mještani i posjetitelji uživali u nastavku druženja na medulinskoj rivi kod malina na vitar, uz čija se otvorena jedra, more i zalazak sunca, program Svjetskog dana plesa 2022. odlično uklopio.

 

Nekoliko je sati prošlo kao nekoliko minuta, a plesom, osmjehom i pozitivnom energijom odaslana je poruka zajedništva i ljubavi prema plesu kao umjetničkom obliku u kojem jednako uživaju oni koji plešu i oni koji ih gledaju i bodre.

U ime organizatora, hvala svima koji su sudjelovali i omogućili da najposebniji plesni podij – uz malin na vitar na medulinskoj rivi – oživi i ispuni se radošću plesa i pokreta, u ovom petom po redu Svjetskom danu plesa u Medulinu!