U prostorijama članice BPW Vesna sir u Loborici održana je godišnja skupština i Lobbying for shopping BPW Kluba Pula

Članice je u ime Istarske županije pozdravila Zamjenica župana Jessica Acquavita i zaželila uspješno djelovanje udruge i u narednom razdoblju.

Predsjednica BPW Kluba Pula,  dr.sc. Alida Perkov podnijela je izvješće:

“Za BPW Pula, 2021. godina trebala je biti u duhu sumiranja 20 obljetnice djelovanja Prvog kluba poslovnih žena i poduzetnica u  Hrvatskoj. Većinu planiranih manifestacija obilježile smo pod  epidemiološkim mjerama te su se  planovi  modificirali na sljedeći način:  svi sastanci Izvršnog odbora i članstva preneseni su na on-line komuniciranje: BPW Viber i Facebook grupa, te su organizirani Zoom sastanci.

Početak godine je obilježio potres u Banovini pa smo se uključile u slanje paketa i pisama podrške članicama naše partnerske udruge žena Banovine.

05.02.2021 organizirale smo zoom predstavljanje naših članica i njihovih proizvoda u cilju lobiranja i kupnje proizvoda i usluga naših članica ( Lobbying for shopping)  povodom Valentinova.

22.02.2021 na inicijativu Young BPW Pula  organiziran je webinar na kojem su predstavljene nove članice, najavljena je konferencija Women on Boards, te održana radionica Ivane Butorac pod nazivom „Law & Blog“, sve što morate znati o kolačićima na web stranici i pravnoj usklađenosti sa primjerima dobre i loše prakse.

03.03.2021. obilježile smo 20. obljetnicu BPW Prvog hrvatskog kluba Pula. Sukladno epidemiološkoj situaciji održan je u 11 sati simbolički susret u Circolu na kavi i druženju. Isti dan u 20h Zoom Candle light digital party na kojem su prikazane fotografije i kratki pregled raznih susreta i aktivnosti ovih proteklih 20 godina.

21.03.2021. BPW Pula kao članica Jadransko Jonske inicijative dobila je status promatrača.

30.03.2021. Fizički sastanak Izvršnog odbora BPW na Stanciji Buršić u Vodnjanu.

Umjesto članica IO koje su se zahvalile na suradnji zbog privatnih razloga Valerije Varge i Loredane Krbavčić izabrane su Mikela Buršić i Edita Dolfini . Raspravile smo o pravima i dužnostima članica IO te dogovorile datum skupštine. Raspravile izmjene statuta sa Tizianom Paris vezane uz online glasovanje, društvene mreže i elektroničku komunikaciju. Dogovorile plan rada, nove međunarodne aktivnosti i projekt Promo film BPW članica.

11.05.2021. hibridna radionica Digitalna transformacija-izazovi života i poslovanja u on-line svijetu, tips & tricks digitalnog marketinga i društvenih mreža sudjelovale Alida Perkov, Mojca Tavčar Benčić i Izabela Vitasović i 30 poduzetnica

14.05.2021 održano zoom predavanje: Vana Dominis gestalt psihoterapeut- Tribina na temu ženskog mobbinga te Edita Dolfini, konzultant:  “Kako pisati blog?”

24.05.2021. Pripremni sastanak izvršnog odbora i organizatorica 4. Foruma BPW Adrionet u Palermu: podpredsjednica BPW International Giuseppina Seiditai Cettina Olivieri Nacionalna predsjednica BPW FIDAPA Italia.  

Dana 28.05.2021. održana je hibridna godišnja skupština. Dio članica uživo na stanciji Buršić, a dio preko zooma. Osnovane su interesne skupine BPW digital i BPW Promo

Dana 4. 06.2021. održan je zoom sastanak sa kolegicama BPW Verona i FIDAPA  San Bonifacio. Predloženo je bratimljenje (Due arene) te posjet Veroni i sajmu Vinitaly

Od 9. do 10.09.2021. predstavljanje našeg projekta umrežavanja BPW Adrionnet na konferenciji „Računovodstvo i menadžment“ u Poreču, predavanje dr.sc.Alida Perkov.

  1. 09.2021- predavanje u sklopu Čakavskog sabora u Pazinu „Znamenite žene u Istri“- uvodničar Alida Perkov.

24.09.2021.  Održan je hibridni 4. Forum BPW Adrionet Palermo. Naše članice Izvršnog odbora nastupile su preko Zooma a  2.10.2021 Lobbing for shopping u Buzetu kod Radmile Karlić-Tartufi Karlić te susret sa gradonačelnikom Buzeta Damirom Kainom. Obilazak Pietra Pelosa dvorca te nastavak druženja u Umagu kod Mensure Glotić Paretić i susret sa gradonačelnikom Umaga Vilia Basanese. Susret su organizirale uz već spomenute članice Dragica Lukin i Marija Ribarić.

22.10.2021. Team building  kod naše članice Nizame Mušić .

19.11.2021. Obilježavanje svjetskog  dana poduzetnica, prijem kod gradonačelnika Pule.

29.11.2021. Promocija BPW  promo filma u produkciji Medvid u 12 sati u Circolo Pula. Pozvani su mediji, gosti i članice koje su se promovirale. Promocija je naišla na veliki medijski odjek

10.12.2021. Kod Lorene Boljunčić u kući maslinovog ulja Pula premjerno je za naše članice prikazan promo film i organizirano Novogodišnje druženje članica. Ponovljena je medijska promocija.

Uz sve navedeno održano je veliki broj gostovanja u medijima kako naših članica pojedinačno, tako i gostovanje naše predsjednice Alide Perkov koja je promovirala naš klub i njegove aktivnosti. Održani su i sastanci Izvršnog odbora  BPW sa gradonačelnikom i institucijama u cilju promicanja ženskog poduzetništva, što je osnovni cilj naše udruge.

Kumulativna statistika BPW Pula 2001-2021.:

– održano 240 redovnih mjesečnih sastanaka na kojemu je sudjelovalo 7200 članica

– održano  28 Lobbying for shopping sa 2900  članica

– organizirano 20 studijsko-poslovnih putovanja u zemlji i inozemstvu sa cca 700 članica

– nastup na 15 Obrtničkih sajmova IŽ sa 300 poslovnih subjekata

– Domaćini za 4 Foruma . 2007.,2010 i 2016.i 2020 sa ukupno  800 posjetitelja i

– Suorganizatori 12 Foruma u inozemstvu na području Podunavske i Jadransko-Jonske Regije.

Domaća i međunarodna priznanja naših BPW članica  u 2020 i 2021.g.  

 Od mnogobrojnih priznanja koje su osvojile naše članice izdvajamo abecednim redom

Alida Perkov: Članica BPWI BPWI Standing Committee Business, Trade & Technology

Predsjednica BPWI Task force for entrepreneurship.

Članica Upravnog vijeća GKČ Pula, Tajnica udruge Viribus Unitis, Članica Stručnog savjeta Katedre Čakavskog sabora za Povijest Istre u Pazinu.

Dragica Lukin, Internacionalni  vitez kulinarstva jugoistočne Europe i Mediterana, Top Italian Pastry Chef, Nagrada Gault Millau.

Dubravka Orlić Bašlin, prodor na tržište USA i Kanade plasmanom vlastitih  proizvoda, otvaranje nove trgovine u središtu Pule.

Edita Dolfini – Članica BPWInternational standing Committee Development, Training and Employment

Izabela Vitasović – Nominacija za vinsku damu hrvatske vinske scene za 2020. i plasiranje na 5 mjesto, te za 2021. plasiranje na 2 mjesto. Osvojena srebrna medalja na Vinistri 2021. za Teraboto Malvaziju Istarsku, berba 2020. Osvojena zlatna medalja za Teraboto ekstra djevičansko maslinovo ulje berba 2020. na Smotri ulja Južne Istre 2021. Puštanje na tržište novog proizvoda Teraboto pjenušca, vrhunsko vino, klasična metoda, extra brut, muškat žuti.

Lorena Boljunčić – u 2021 osvojila nagradu za Mikropoduzetnicu godine u izboru mreže Women in Adria

Mikela Buršić Lisjak – Zlatna medalja za Istarski pršut 2021. Zlatna medalja za Istarski pršut 2022.

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske-brončana plaketa

Tiziana Paris je dana 05.02.2021. postala članica Radne skupine Istarske županije za ujednačavanje terminologije na talijanskom jeziku kao pravnik sa iskustvom u RH i IT te dana 25.10.2021 članica BPW Standing Commitee UN : grupa Education  & Advocacy.

Vesna Grubešić-  Istarska sirana Vesna sir – Sir Pegula osvojila drugo, a Rici sedmo mjesto u svojim kategorijama na renomiranom World Championship cheese contestu u Wisconsinu u SAD-u.

 

PLAN RADA ZA 2022.G. -GODINA RESETIRANJA. IDEMO DALJE!

Novo ustrojstvo IO BPW: Alida Perkov ( predsjednica), Mojca Tavčar Benčić (potpredsjednica, suradnja s IDA u projektima ) , Izabela Vitasović ( potpredsjednica, suradnja s IDA u marketingu i poljoprivredi),   Dragica Lukin (odnosi sa poduzetnicama  sjeverne i sjeverozapadne Istre, Lobbying for shopping ) Danijela Križman Pavlović (znanost), Patrizia Šegon (tajnica), Darija Božac  Marjanović ( odnosi s medijima) , Tiziana Paris ( pravna problematika) ;  Nela Načinović ( kultura) , Michela Buršić Lisjak ( Young BPW) , Edita Dolfini ( Digitalna pismenost), Elida Cerovac Bakiš ( odnosi s HOK), Jelena Vitasović ( PR)  i Dolores Pušar Banović ( financije i EU projekti).

Uz podršku zamjenice Župana IŽ Jessice Acquavita, uspostaviti će se aktivnija suradnja sa poduzetnicama Zajednice talijana.

BPW Pula će nastaviti njegovanje suradnje sa domaćim udrugama koje promiču žensko poduzetništvo: Udruga poduzetnica Banovine, udruga Ženska perspektiva, Women in Adria. Istovremeno surađujemo i sa međunarodnim partnerskim udrugama BPW, osobito na području Podunavske i Jadransko Jonske Euroregije. U suradnji sa jedinicama lokalne samouprave nastaviti će se sa edukacijama mikro i malih poduzetnika i potencijalnih poduzetnika. Nastaviti ćemo suradnju sa partnerskim institucijama OKIŽ i IDA.”