Borilački spektakl “Gladijator fight night 7” zaokružio vikend događanja u Medulinu

Bogat program vikend događanja u Medulinu završen je spektakularnim borbama u sklopu borilačke priredbe Gladijator fight night 7, održane u novoj sportskoj dvorani Osnovne škole dr. Mate Demarina u subotu, 30. travnja 2022. godine.

 

Cjelodnevni program započeo je u 12 sati amaterskim MMA Prvenstvom Hrvatske za juniore, juniorke, seniore i seniorke, a u 20 sati održano je finale Prvenstva te uručenje pehara najboljem borcu i najboljem klubu. Za najboljeg borca Prvenstva proglašen je Jan Gojsalić, a pehar mu je uručio direktor Turističke zajednice Općine Medulin Enco Crnobori, dok je za najbolji klub proglašen STT Zagreb, a pehar im je uručio načelnik Općine Medulin Ivan Kirac.

 

Nakon službenog proglašenja Prvenstva započele su glavne borbe ovogodišnjeg Gladijator fight nighta 7, a u glavnom dijelu večeri održana je borba u „catchweight“ kategoriji do 80 kg između domaćeg borca, pulskog Trojanca Tončija Peruška te Luke Šafrana iz MMA Belišćše, a pobjedu je odnio Tonči Peruško prekidom u drugoj rundi.

 

Borba večeri održana je u srednjoj kategoriji do 84 kg, između Trojanca Andija Vrtačića, vatrogasca JVP Pula te Zorana Dođa, borca iz UFK Bjelovar. Andi Vrtačić dominirao je sve tri runde, a pobjedu je odnio sudačkom odlukom. Bila je ovo izvrsna borba za Andija Vrtačića nakon gotovo godinu i pol pauze zbog operacije kralježnice, te pobjedonosni povratak na MMA scenu.

 

Kao što je i najavio Zelg Galešić, bila je ovo večer ispunjena dobrim i zanimljivim borbama i borcima, a medulinska sportska dvorana bila je popunjena gledateljima i mladim borilačkim nadama. Općina Medulin kao dugogodišnji domaćin ovakvih sportskih priredbi već je prepoznata kao sportska destinacija, a nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu postaviti će ljestvicu na još višu razinu i potaknuti domaće te strane organizatore na organizaciju sportskih događanja na području općine Medulin.