LET’SGROW: NAJVEĆA ICT KONFERENCIJA KOJA SE PO PRVI PUTA ODRŽAVA U ISTRI!

Dobro došli na Svečano otvorenje i medijsko praćenje ICT konferencije „Let’s Grow!“, koja se po prvi puta održava u Istri, u Domu hrvatskih branitelja u Puli, dana 06. svibnja (petak) s početkom u 10,00 sati.

U nastavku programa slijede stručna i zanimljiva predavanja, radionice i paneli koje će voditi inspirativni i stručni predavači, u terminu do 17:30. Nakon toga predviđeno je relaksirajuće vrijeme uz druženje i nastup DJ zvijezde Stephanie Prekali.

ICT konferencija „Let’s Grow!“ pokrenuta je u organizaciji Udruženja ICT Istria, neprofitne udruge softverskih i informatičkih stručnjaka i tvrtki, koja promovira Istru kao globalno ICT središte s mogućnostima za razvoj karijere i ispunjen život u Istri.

Na konferenciji, koja se po prvi puta održava u Istri, predviđena su inspirativna i stručna predavanja, paneli i radionice na kojima će sudjelovati preko 20 inspirativnih i stručnih predavača, inovatora i predstavnika ICT industrije, kao i 25 uspješnih izlagača. Glavna tema je obrazovanje i zapošljavanje mladih u ICT sektoru u Istri. Cilj je potaknuti učenike i studente, mlade ljude da prepoznaju velike potencijale, ali i potrebe tržišta za budućim stručnjacima u ovoj najbrže rastućoj grani industrije, bez koje je današnji razvoj gotovo nezamisliv.

Organizatori ICT konferencije „Let’sGrow!“ cjelodnevnim eventom žele motivirati učenike, studente i mlade ljude da prihvate nove tehnologije, educiraju se te svoju karijeru grade i život nastave u Istri, uz mogućnost rada sa „susjedom preko puta“, ali i cijelim svijetom. 

Posjetitelji će moći sudjelovati na brojnim interaktivnim radionicama te isprobati primjerice, rad na robotima, VR pod vodstvom VR Studio Pula, 3D printer pod vodstvom Centra Pozitron, ući u svijet robotike i STEMI HEXAPOD uz Marina Trošelja i Marije Šutalo, očekuje ih i prigodni Sparks program Infobipa, zatim predstavljanje virtualne knjige Gimnazije Pula, moći će razgovarati s predavačima i izlagačima, ali i iz prve ruke saznati sve o TikTokerima.