Na mladima svijet ostaje – pokrenut projekt “Istra Kup” u preponskom jahanju

Na mladima svijet ostaje – pokrenut projekt “Istra Kup” u preponskom jahanju

 
I. Kolo ISTRA KUP, 01.05.2022.

U nedjelju 01.05.2022., na prekrasnom travnatom terenu općine Barban, u organizaciji Konjičkog kluba Astra iz Labina, Hrvatskog konjičkog saveza, Konjičkog saveza Istarske županije, Turističke zajednice Barban i brojnih sponzora, održan je prvi od šest najavljenih turnira Kupa Istre u preponskom jahanju. Prelijepa suradnja klubova i brojnih sponzora osigurala je potrebnu opremu za natjecanje.

Zahvaljujući zalaganju brojnih pojedinaca i istarskih klubova, ove je godine pokrenut projekt „Kup Istre“ kako bi pružili mladim jahačima i mladim konjima mogućnosti treniranja, poboljšanja vještina i sposobnosti te napredovanja u ovom zahtjevnom sportu. Troškovi odlaska na natjecanja izvan županije  izrazito su visoki, što uvelike otežava napredak  natjecateljima. Glavni je cilj dodatno popularizirati ovaj sport u našim krajevima i omogućiti svim jahačima idealne uvjete za napredak.

Veliki broj prijavljenih natjecatelja, koji broji čak 60 startova na početku ovogodišnjeg 1. Kupa Istre u preponskom jahanju, dodatna je motivacija za organizatore ali i za same jahače. Veća konkurencija svakako predstavlja motivaciju za poboljšanje osobnih dostignuća a time i kvalitetu cjelokupnog sustava natjecanja. Nedostatak organiziranih i povezanih natjecanja potaknuo je nekolicinu konjičkih klubova u Istri da započne s ovim projektom. Jahače preponskog jahanja u Istri očekuje uzbudljiva natjecateljska sezona daljnjih kola Istra Kupa koji će se održati u Labinu, Žminju, Poreču i Medulinu.

Najbolji jahači za poredak Istra Kup kategorijama:
Jahači S1 do 16god Talent tour:
1. Matticchio Mia
2. Kovačević Lana
3. Štoković Lana
Jahači S1 do 21god Bronce tour:
1. Matić Mia
2. Dujmović Ana
3. Đurović Mia
Jahači S1 od 21god Silver tour:
1. Štoković Lucija
2. Haber Suzana
3. Ilijevski Julija
Jahači S2 ili više Gold tour:
1. Juras Darko
2. Kanjir Ana
3. Labinjan