Delegacija korejskog grada Pyeongtaek u Komunalnoj palači.

 

Gradonačelnik Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi u petak, 6. svibnja 2022. godine primili su delegaciju korejskog grada Pyeongtaek u sastavu: Kim Lee Bae, direktor međunarodnog ureda za kulturu, Kim  Gang- il, direktor Odjela za međunarodnu suradnju, Cho Chang-ho, voditelj Odjela za međunarodnu suradnju, Shin, Dong-ui, predsjednik Gradskog vijeća, Kim Eun-jin, djelatnica Odjela za međunarodnu suradnju i Lee Roh-young, djelatnica Odjela za međunarodnu suradnju, koji su u Grad Pulu došli na obilježavanje Dana Grada.

Gradonačelnik Zoričić tom je prigodom zahvalio korejskoj delegaciji što je svojim dolaskom u Pulu na proslavu Dana oslobođenja i Dana Grada iskazala posebnu čast.

„Mi kao Grad voljeli bismo s Pyeongtaekom krenuti u daljnji razvoj suradnje i to na području ICT industrije, gospodarstva, turizma i kulture“, rekao je gradonačelnik.

Korejska delegacija tom je prigodom iskazala oduševljenje Pulom i gostoprimstvom podržavši ideju za razvijanjem daljnjih poslovnih, ali i prijateljskih odnosa između dvaju gradova.

Naglasili su kako je Grad Pyeongtaek dobro prometno povezan i nalazi se na udaljenosti od sat vremena od međunarodne zračne luke Incheon. Ima ukupno 21 industrijsku zonu u kojima sjedište imaju vodeće svjetske tvrtke poput Samsunga i LG elektronike. Također, luka Pyeongtaek zauzela je prvo mjesto za uvoz i izvoz automobila u regiji.

Pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi napomenula je kako je već pokrenuta inicijativa za potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu Pyeongtaeka i Pule za razvoj suradnje.