U cestovnu infrastrukturu naselja Ševe ulaže se 700.000,00 kuna

Završetkom radova na pristupnoj prometnici u naselju Ševe, završen je i prvi pilot projekt Općine Medulin koji predstavlja iskorak u održavanju cesta na našem području!

 

 

Dosadašnji makadamski pristupni put za naselje Ševe dobio je novu vizuru korištenjem potpuno nove tehnologije dvostruke površinske obrade bitumenskom emulzijom. Površinska obrada izvršena je na makadamskom dijelu pristupne ceste u potezu od 600 m, a takva vrsta obrade pruža supstancu uz vrlo niske troškove u odnosu na klasično održavanje i asfaltiranje. Zahvaljujući posebnim strojevima i pristupu, količina izvedenog posla svedena je na minimum, a cesta je vrlo brzo ponovno slobodna za neometan promet.

 

 

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac obišao je izvedene radove te tom prilikom istaknuo kako ovo ulaganje predstavlja svojevrsni pilot projekt koji će se u narednom periodu početi koristiti i na ostalim prometnicama na području općine Medulin. Naglasio je kako je cilj ove investicije omogućiti lakši pristup u stari dio naselja Ševe za sve mještane, ali i olakšati rad i pristup lokalnim poljoprivrednicima toga područja. Radove ovom novom tehnologijom izvela je tvrtka STM u suradnji sa Cesta d.o.o., a iznos investicije iznosi 370.000,00 kuna s PDV-om.

 

 

Kao kruna izvedenih radova u Ševama bilo je postavljanje nove javne rasvjete na potezu kroz naselje, a vrijednost radova iznosi 106.200,00 kn sa PDV-om.

 

 

Na zadovoljstvo mještana i prisutnih poljoprivrednika u naselju Ševe u Medulinu napokon su u tijeku dugoočekivani radovi na cestovnoj infrastrukturi, a ulaganje se nastavlja i u narednom periodu kada će se klasičnom metodom asfaltirati glavna prometnica kroz samo naselje, a obuhvaćati će zahvat od čak 1.000,00 m2 u ugovorenoj vrijednosti od 220.000,00 kuna.