Medulinski vijećnici izglasali uštede za proračun veće od 1,9 milijuna kuna

Sinoćnja sjednica Općinskog vijeća bila je drugačija od svih ostalih u dosadašnjem radu Općine.

Uobičajeno je da se na sjednicama općinskog vijeća donose odluke o ulaganjima,  odnosno o „trošenju“ proračunskih sredstava, pa vijećnici  rijetko imaju prigodu donijeti odluke kojima  se ostvaruju direktne uštede za proračun, odnosno proračune koji slijede.

Kako je trenutačno Općina Medulin zadužena s ukupno šest kredita ( za izgradnju  male zaobilaznice i groblje u Medulinu, za Dječji vrtić Pomer, za prometnicu i kružni tok Kašteja u Medulinu, dogradnju škole i izgradnju sportske dvorane škole Dr. Mate Demarina, te za izgradnju igrališta i opremanje škole) u OTP, PBZ i Erste banci, Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac i pročelnica upravnog odjela za financije i proračun Silvija Perica pokrenuli su postupke pregovora s bankama, koji su u konačnici doveli do smanjenja ukupnih kamata na kredite  za  više od 1,9 milijuna kuna.

Svi su prisutni vijećnici jednoglasno podržali prijedlog Načelnika za smanjivanjem kamata, te će se predstojećim izmjenama i dopunama proračuna, ušteđeni iznos  uložiti u realizaciju nekog novog planiranog projekta.

Donošenju odluka o smanjivanju kamata prethodio je i uobičajeni Aktualni sat tijekom kojeg su vijećnici postavljali pitanja o gradnji i ulaganjima u naseljima.

Na kraju Aktualnog sata sjednicu je  zajedno s ostalim direktorima općinskih tvrtki i ustanova napustio i dugogodišnji direktor Albaneža i Med eko servisa, Edo Krajcar, kojem su se Predsjednik općinskog vijeća Vladimir Veljović  i Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac  zahvalili na uspješnoj jedanaestogodišnjoj suradnji. Naime, Edo Krajcar od 01. lipnja preuzima direktorsku funkciju u Vodovodu Pula, a  kako će se općinski Albanež  pripojiti Vodovodu, ne sumnjamo da će se uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti.