Konferencija Izvrsnost u enogastronomiji – Izazovi, trendovi i obrazovanje 25.svibnja, u Kinu Valli

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelj projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula kao partner na projektu organiziraju konferenciju IZVRSNOST U ENOGASTRONOMIJI –Izazovi, trendovi i obrazovanje, koja će se održati 25. svibnja 2022. u 9:45 sati u zgradi Kina Valli u Puli.

Na konferenciji će vodeći stručnjaci u turizmu i ugostiteljstvu raspravljati o izazovima i trendovima u sektoru. U panel raspravi o Izazovima proizvodnje lokalnih proizvoda i plasmana u ugostiteljsko–turističke objekte sudjelovat će:  Paolo Jelenić, Sanja Radeka, Dragan Kovačević, Tullio Fernetich i Aldo Krizmanić, dok će na panelu o Višim standardima obrazovanja za bolje poslovne rezultate sudjelovati: Aljoša Vitasović, Deniz Zembo, Loreta Žmak, Doris Cerin Otočan i Maja Milevoj.

U 12:30 sati na programu je i predavanje pod nazivom „ ZERO WASTE – život bez otpada“, Denija Srdoča, chefa restorana Nebo, Hilton Costabella Rijeka

Suradnja predstavnika partnera i sektorskih stručnjaka na konferenciji Izvrsnost u enogastronomiji – izazovi, trendovi i obrazovanje doprinijet će postizanju strateške suradnje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u postizanju izvrsnosti u obrazovanju i usavršavanju ljudskih potencijala te pozicioniranju regionalnog centra KLIK Pula kao generatora razvoja ideja, inovacija i izvrsnosti u sektoru ugostiteljstva i turizma.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti obrascem na poveznici, najkasnije do 24. svibnja.

Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2020.-2023. u suradnji sa sljedećim partnerima: Istarska županija, Obrtnička komora Istarske županije, Hrvatska gospodarska komora- županijska komora Pula, Arena Hospitality Group d.d., AZRRI- Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o., Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Maistra d.d., Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj- Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno, Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d., Grad Pula-Pola.

PROGRAM:

9:00 – 9:45 Registracija sudionika

9:45 – 10:00 Pozdravni govori

 • Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula
 • Orhideja Petković, ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula

10:00 – 11:00  1. panel: Izazovi proizvodnje lokalnih proizvoda i plasmana u ugostiteljsko–turističke objekte

 • Paolo Jelenić, predsjednik Udruge proizvođača istarskog pršuta i drugih tradicijskih proizvoda od svinjskog mesa, član uprave Jelenić d.o.o.
 • sc. Sanja Radeka, voditeljica projekta „VINUM SANUM“, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč
 • dr. sc. Dragan Kovačević, potpredsjednik za poljoprivredu i turizam, Hrvatska gospodarska komora
 • Tulio Fernetich, San Rocco Heritage Hotel, predsjednik uprave tvrtke Primizia d.o.o.
 • Aldo Krizmanić, direktor Design Hotela ROXANICH, tvrtka Roxanich d.o.o.

11:15 – 12:30  2. panel: Viši standardi obrazovanja za bolje poslovne rezultate

 • sc. Aljoša Vitasović – voditelj Katedre za turizam, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković
 • Loreta Žmak, koordinatorica programa edukacija, Valamar Riviera d.d.
 • Deniz Zembo, Kulinarski razvojni centar Amfiteatar, voditelj programa Gastronomad i
        Akademije kulinarstva
 • Doris Cerin Otočan, stručni predavač u Programu cjeloživotnog obrazovanja – Suvremena gastronomija, nutricionizam i ugostiteljstvo na Fakultetu ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković
 • Maja Milevoj, ravnateljica Ustanove za obrazovanje odraslih Diopter

12:30 – 13:00 radionica/predavanje – ZERO WASTE – život bez otpada

 • Deni Srdoč, chef restoran Nebo, Hilton Costabella Rijeka

13:00 Prigodni domjenak u holu Kina Valli.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula