NA PRVENSTVU HRVATSKE PLANET SPORT OSVOJIO 9 MEDALJA, ČELIĆ I PETRIĆ PRVACI HRVATSKE

U subotu 14.05.2022. u Kostreni je u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i  kickboxing saveza Primorsko-goranske županije, održano Prvenstvo Hrvatske u point fightingu za starije kadete i Prvenstvo Hrvatske u full contactu za juniore. Na natjecanju je sudjelovalo 43 kickboxing klubova a istarski borci osvojili su ukupno 19 medalja, među njima najuspješniji  bili su članovi pulskog Planet sporta s 9 medalja, od čega dva zlata, dva srebra i pet bronci.

 

Državni prvaci u point fightu i zlato osvojili su Ivano Čelić  najbolji hrvatski stariji kadet u kategoriji +69kg i Patrick Petrić ujedno i najbolji kadet prvenstva +52kg s tri osvojene borbe.  Oba borca trenera Edija Viškovića, ove godine državi su prvaci i u disciplini light contactu  a titulu najboljih u Hrvatskoj potvrđuju drugu godinu zaredom za obje tehnike point i light.

 

Hrvatski viceprvaci i srebro osvojili su Noa Jaklin u kategoriji do 57 kg i Niko Stojkovski u kategoriji do 32 kg. Brončani su Luka Grabar -32 kg, Vito Lazarić i Tin Petrić u -37 kg, David Vretenar -42 kg i Borna Šarić -57 kg. Marin Vuletić u kategoriji -57kg  plasirao se na peto mjesto.

 

Do sada u 2022. godini na Prvenstvima Hrvatske koji i dalje traju, Puljani su već osvojili 31 medalju od kojih 12 zlata – državnih prvaka, 6 srebra i 13 bronci, sve u različitim disciplinama, uzrastima i težinskim kategorijama. Dalje slijede pripreme za nadolazeće Kickboxing prvenstvo Istarske županije u Pazinu krajem svibnja, odmah nakon toga pripreme za Svjetski kup u Budimpešti početkom lipnja, i prije ljetnih praznika zadnje ovogodišnje državno prvenstvo low kick i point fight juniori i light contact seniori (Lovreč).