Gradonačelnik Filip Zoričić primio načelnika Policijske uprave istarske Alena Klabota

 

Nakon što je Alen Klabot imenovan načelnikom Policijske uprave istarske, u pulskoj Komunalnoj palači u utorak, 24. svibnja 2022. godine primio ga je gradonačelnik Filip Zoričić.

Alen Klabot prethodne je tri godine privremeno bio raspoređen na radno mjesto zapovjednika Zapovjedništva specijalne policije te se u svibnju ove godine vratio na radno mjesto načelnika Policijske uprave istarske.


Gradonačelnik Zoričić čestitao je načelniku Klabotu na ponovnom imenovanju te mu je zahvalio na doprinosu pri stvaranju novog Zapovjedništva za hitne intervencije.

„Grad Pula s Policijskom upravom njeguje vrlo kvalitetne odnose i vjerujem da će tako biti i u buduće, a to će svakako doprinijeti većoj sigurnosti naših građana i dobrim rezultatima rada“, poručio je gradonačelnik Zoričič.

 

”U ove tri godine, koliko sam bio odsutan, nastavljen je dobar kontinuitet rada, s čime ćemo nastaviti i u narednom razdoblju te sam uvjeren da ćemo se i dalje uspješno nositi sa svim sigurnosnim izazovima”, rekao je načelnik Policijske uprave Alen Klabot.

 
Alen Klabot diplomirani je kriminalist, koji je policijsku karijeru započeo 1988. godine kao policajac u Jedinici za posebne namjene. Od 1990. do 1993. godine bio je instruktor specijalističke obuke u Antiterorističkoj jedinici  Lučko, a kasnije i zapovjednik. Završio je i edukacijski program Sjedinjenih Američkih Država za pregovarača te seminar Savezne Republike Njemačke o stilovima rukovođenja policijskim snagama. Za svoj rad i doprinos u Domovinskom ratu zaprimio je brojna odlikovanja, između ostalih, Red kneza Domagoja, Red bana Josipa Jelačića, Red hrvatskog trolista, Red hrvatskog pletera, Spomenicu domovinskog rata, medalju Bljesak i medalju Vukovar.