LJETNI KONCERTI LIMENE GLAZBE GRADA VODNJANA I ZT VODNJAN

Grad Vodnjan je nakon višegodišnje pauze okupio Limenu glazbu tijekom 2019. godine. No, ubrzo je zbog pandemije korona virusa koja je u veljači 2020. godine zadesila cijeli svijet, onemogućeno daljnje okupljanje i probe orkestra. Popuštanjem mjera i ponesen interesom ranijih polaznika, Grad Vodnjan je zajedno s Pučkim otvorenim učilištem – Università popolare aperta “Vodnjan – Dignano” i Zajednicom Talijana Vodnjan tijekom ožujka 2022. godine ponovno pokrenuo Limenu glazbu pod nazivom “Limena glazba Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan” koja danas broji 25 članova. Zanimljivo je da je više od 15 članova u dobi od 7-14 godina. Osim proba orkestra, za polaznike koji do sada nisu imali doticaja s glazbom osigurani su i individualni satovi s profesorima, ovisno o instrumentima koji svatko svira.

Kako bi pokazali što rade i motivirali možda još pokojeg novog polaznika, odlučili su nam se “pokazati”, izaći na naše trgove i kao što i jest zadaća glazbe, potpuno besplatno darovati nam “radost”.

Koncerti Limene glazbe će se održati 4. lipnja u 10 sati na Velikom trgu u Galižani, 11. lipnja u 10 sati na Narodnom trgu u Vodnjanu i 18. lipnja u 10 sati na Trgu u Peroju. Koncerti su planirani i za srpanj i kolovoz. Limenu glazbu vodi prof. Branko Sterpin.