Općina Bale: 2.Bembo fest od 16.lipnja do 8.rujna

I ove godine održava se „Bembo fest“ – festival malih formi. U periodu od 16.06. do 08.09.2022. najvećim dijelom na trgu Tomaso Bembo, ali i u tvrđavi Fort Forno održavati će se kazališne predstave. Pošle godine, po prvi puta, održao se „Bembo fest“ te je ostavario izniman interes kod publike i pozicionirao Bale na kazališno/festivalskoj karti Istre, ali i šire.

Tjedan dana uoči svečanog otvorenja 2. Bembo festa održala se press konferencija na kojoj su:

  • Sandi Drandić, direktor TZO Bale
  • Jasminka Mesarić – ravnateljica teatra Fort Forno
  • Miran Hajoš – producent teatra Fort Forno
  • Vesna Janko – članica žirija kao predstavnica publike

predstavili program ovogodišnjeg festivala. Novost u ovoj godini su i 2 predstave za djecu koje su, nadamao se, uvod u novi festival namjenjen najmlađima – „Mali Bembo“.

Među pomno izabranim predstavama za ovogodišnji festival organizatori ističu međunarodne goste iz Celja i Beograda te ostale sudionike iz cijele Hrvatske. Svakog četvrtka posjetitelji će moći uživati u odličnim kazališnim predstavama različitih žanrova.

Posebno najavljujemo premijernu izvedbu predstave „Žena iz Porto Pima“ Antonia Tabucchija u režiji Miloša Latinovića i zvedbi Jugoslava Krajnova u koprodukciji Teatra Fort Forno i Reflektor teatra iz Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Talijanskog instituta za kulturu (Istituto italiano di cultura).

Na svečanosti otvorenja biti će uručena nagrada za prošlogodišnju najbolju predstavu „Vla vla vlajland kabaret“ u izvedbi Ecije Ojdanić i režiji Ivana Lea Leme (tetar Moruzgva).

Program cijelokupnog 2. Bembo festa nalazi se u prilogu dopisa.

Pokroviteljstvo festivala potpisuju Općina Bale, TZO Bale, Mon Perin d.d. koji dodijeljuje i nagradu za najbolju predstavu u obliku petodnevnog boravka u kampu Mon Perin te medijski pokrovitelj Glas Istre.

Na kraju je predstavljen i kompletan program manifestacija na području Općine Bale koji od svibnja, pa sve do kraja rujna predviđa događanja od kulturnih, zabavnih pa sve do sportskih događanja. Gledajući program uviđa se će barem 3-4 puta tjedno Bale biti mjesto zabave i susreta izvođača i publike.

Sandi Drandić ističe da kompletan ljetni program košta skoro 400 tis Kn te na taj način želimo svojim sugrađanima i gostima Bala pružiti posebno iskustvo boravka u Balama.